1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aynalı Köyü Şehitliği Gün Yüzüne Çıkarılmalı
Aynalı Köyü Şehitliği Gün Yüzüne Çıkarılmalı

Aynalı Köyü Şehitliği Gün Yüzüne Çıkarılmalı

Kars merkez Aynalı Köyü’nde 1915-1917 yılları arasında Ermeni çetecileri tarafından, şehit edilen masum Türk ahalisinin toplu mezarlarının olduğu yer bildirildi.

A+A-

Olayın canlı tanıklarının dinlendiği ve konunun Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de iletildiği belirtilirken, köy sakinleri de olayı ve yeri doğruladı.

Yetkililerin kapsamlı bir araştırma ve çalışma yaparak kaybolan şehitliğin gün yüzüne çıkarılmasını isteyen Aynalı Köylüleri, gazetemize de bir mektup gönderdi.

Aynalı Köyü halkından Emiroğlu Ailesi’nin gazetemize gönderdiği mektup şöyle :

“Kars merkez Aynalı Köyü’nde 1915-1917 yılları arasında Ermeni çeteleri tarafından, şehit edilen köyden Ramazan dedemin babası Rezzak, annesi Gülnazı kardeşleri ile üç çocuğunun şehit edilerek, tahıl kuyusuna atıldığını, dedemin de o zaman 6 yaşında olduğu annesi tarafından kız elbisesi giydirilerek Ermeni çetelerinden korunduğunu ağlayarak anlattığına bizzat şahit olmuştum.

Babam 83 yaşında Erzurum Horasan'da halen ikamet etmekte olup kendisinden de  bu menfur hadiseyi mükerrer dinlemiştim.

Bunun üzerine geçen ay Aynalı köyün eski muhtarı Servet Beye de telefonla sordum kendisi de doğruladı. Böyle bir hadisenin olduğunu büyüklerinden dinlediğini söyledi.

Bir şehit torunu olarak acaba bu katliamla ilgili ne yapılabilir? Nasıl gün yüzüne çıkar? Ve bulunduğu bölge nasıl koruma altına alınabilir? Düşüncesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne müracaatta bulundum. CİMER de gereği ile İç İşleri Bakanlığı Aile Sosyal Çalışma Bakanlığı'na ve Kars Valiliği’ne iletilmiştir.

Gecen hafta Bayram tatilinde Kars'ta ikamet eden amcamla Kars Aynalı  Köyü’ne bizzat gittim. Muhtar Evren Bey ve amcası köy halkıyla görüştüm. Fotoğraflarda görüldüğü üzere duvarları olmayan Şehitlik kabristanında inekler otlamakta. Tahıl kuyusu denilen yere  Muhtar Evren Bey’in 78 yaşındaki amcası evinin arkasına götürerek tahıl kuyusunu gösterdi. Çok yakınına  hayvan dışkısı dökülmüş bir vaziyette gördüm. Yürekler acısı.

Yetkililerin kapsamlı bir araştırma ve çalışma yaparak kaybolan şehitliğin gün yüzüne çıkarılması hususu önem arz etmektedir. Bu görevi kendimize bir borç biliyor, milli ve tarihi bir vecibe olduğu için gerekli desteği yetkililerin ve Karslıların vereceğine inanıyoruz.”

thumbnail_img_20190604_142216.jpgthumbnail_img_20190604_144032.jpgthumbnail_img_20190604_141950.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.