1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Aynalı Köşk talan ediliyor: Sorumlusu kim?
Aynalı Köşk talan ediliyor: Sorumlusu kim?

Aynalı Köşk talan ediliyor: Sorumlusu kim?

İlimizin ilk ve tek televizyonu Serhat TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu, sahipsizlikten ve bakımsızlıktan dolayı talan edilen Aynalı Köşk’ün içler acısını halini dile gündeme taşıdı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Aynalı Köşk’e bir an önce sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Alibeyoğlu, yetkililerin bir an önce duruma el koyarak harabe halden kurtarması çağrısında bulundu.

Alibeyoğlu Aynalı Köşk’ün içler acısı halini: “Aynalı Köşk’ 1893 yılında üst üste konuldu taşlar ve öyle inşa edildi. 125 yıldır Cumhuriyet caddesinde Baltık Mimarinin sembolü oldu.

Filarmoni orkestrasına ev sahipliği yapabilirdi. Ama o konservatuar öğrencilerini ağırladı asırlık duvarlarında.

Naifliği adından gelen bir belediye başkanına denk geldi; Duvarını delip geçen ağaçlar bir yana, yosun tutan duvarları yeniden merhaba dedi Kars'a…

ÇEKÜL Vakfı aracılığıyla TÜRSAB'a restore ettirildi. Kars'ın kültür turizmine katkı sunması hedeflendi ama unutuldu. Sanata, sanatçıya, tarihe ve kalanlara duyarsız; bürokraside yer alan bürokrat geçinen, kravat tutkularının ertelenmelerinde kayboldu.

Aynalı Köşkü yağmaladılar. Baltık mimarinin en güzel örneklerinden

Tugay komutanlığının karşısında bulunan Aynalı Köşk diye bilinen konak; faili meçhul kişi veya kişiler tarafından yağmalandı. Oturma grupları, ses, ışık düzeni, projeksiyonu ve daha birçok malzemesi kayboldu.

İş-Kur'dan her yıl binlerce işçi alan kurumlar. Her nedense Aynalı Köşk'e bir gece bekçisi bulamadılar ve nihayetinde milyonlarca lira harcanarak Kars'a kazandırılan Türkiye'de bir eşi benzeri bulunmayan kültür merkezi yok oldu.

Bu katliamın sorumlusu kim? Maalesef biz ve kamuoyu bilmiyor. Valilik mi, Belediye mi, yoksa Üniversite mi? Kim olursa olsun, Kars halkı adına kınıyoruz. Hani biz Doğu'nun Uygar Kenti idik..! Harap düşmüş her binanın bir sahibi vardı. Ona ağlayan, üzülen, Kars'a kazandıran. Şimdilerde de var diye ümit ediyoruz.

Kars Valisi Rahmi Doğan;

"Ben yapmayacağım işin altına imza atmam" diyecek kadar cesur ve dirayetli bir adam..!

Umuyoruz ki; Kars Valiliği bünyesine aldığı Aynalı Köşk'ün kimler tarafından talan edildiğini ve niçin böyle sahipsiz bırakıldığını açıklar…” şeklinde dile getirdi.

0-024.jpg1-146.jpg2-136.jpg4-068.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.