1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avukat İlbeyi Onur Murat Özdemir, CHP'den Kars Milletvekili Aday Adayı
Avukat İlbeyi Onur Murat Özdemir, CHP'den Kars Milletvekili Aday Adayı

Avukat İlbeyi Onur Murat Özdemir, CHP'den Kars Milletvekili Aday Adayı

KARS’TA İSMİ CHP İLE BİRLİKTE ANILAN ÖZDEMİR AİLESİNDEN AVUKAT İLBEYİ ONUR MURAT ÖZDEMİR CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

A+A-

Kars’ta Cumhuriyet Halk Partisi denilince akla ilk gelen ailelerden biri olan Özdemir Ailesi'nin mensubu, başarılı Avukat İlbeyi Onur Murat ÖZDEMİR; 14 Mayıs 2023’te yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde CHP’nin Kars Milletvekili adayı olmak için 22 Mart 2023’te CHP Genel Merkezi'nde başvurusunu yaptı. 

CHP’nin milletvekili adaylarını belirlemek için 1999 yılında yaptığı son önseçimde CHP delegelerinin büyük çoğunluğunun oylarıyla CHP’nin Kars’tan birinci sıra milletvekili adayı olan ama CHP’nin yaşadığı seçim barajı sorunu sebebiyle milletvekili olamayan ama halen daha Kars’ta sevgi ve saygıyla anılan Şener ÖZDEMİR’in yeğeni olan Avukat İlbeyi Onur Murat ÖZDEMİR, Kars’ın unutulmaz eski belediye başkanlarından Naif ALİBEYOĞLU’nun Belediye Başkanlığı döneminde Belediye Başkan Yardımcılığı yaparak Kars’ın dünyaya tanıtılmasına ve Kars’ta ki kentsel gelişmelere büyük katkılar sunan, kentimizin yetiştirdiği dünyaca tanınan kentçilik uzmanlarından biri olan Saffet ÖZDEMİR’in de oğludur. 

CHP 2011 Seçimlerinde Kars’ta Rekor Oranda Oy Almıştı

Bilindiği üzere, Saffet ÖZDEMİR, 2011 yılında yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde de CHP’nin Kars Milletvekili Adayı olmuş ve listenin son sırasında yer almasına rağmen seçim kampanyası sürecinde tüm sülalesiyle birlikte yaptığı özverili çalışmalar nedeniyle CHP’nin son 30 yılda Kars’ta aldığı rekor oyun alınmasına çok büyük katkı sunmuştu. YSK verileriyle de sabit olduğu üzere CHP; 2011 yılında yapılan seçimlerde Kars’ta 25.000 civarında oy alarak son 30 yılda yapılan milletvekilliği seçimlerinde aldığı ortalama 20.000 civarındaki oyunu yaklaşık 5.000 oy kadar artmıştı.  CHP’nin 2011 yılında aldığı rekor oyuna, 2015 yılında yapılan iki seçimde ve 2018 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde seçmen yaşının 18’e düşürülmesine ve böylece seçmen sayısındaki artışa rağmen  birdaha ulaşamamıştı.  CHP Aday listesinde 3. sırada olmasına rağmen partisinin başarısı için özverili çalışmalar yapan Saffet ÖZDEMİR’in O performansı O dönemki mahalli gazetelere konu olmuş ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU tarafından ülkenin her yerinde alt sıralardan aday olan milletvekili adaylarına örnek gösterilmişti. 

Özdemirler Türkiye’nin Her Yerinde CHPli:

Cumhuriyetimizin kuruluşundan ve CHP’nin varoluşundan itibaren Atatürkçü düşüncenin tavizsiz savunucusu olan ve Kars’ta her kesimle barışık bir karaktere sahip olduğu için herkesim tarafından sevilen ve saygı duyulan Özdemir Ailesi'nin Kars’ta yaşayan bireylerinden Taşkın ÖZDEMİR ve Harun ÖZDEMİR ile CHP Kars eski Kadın Kolları Başkanı Merhume Arife ÖZDEMİR KAÇAR gibi üyeleri Kars’ta CHP örgütlerinde yöneticilik yaparken, Özdemir Ailesi’nin Kars dışında yaşayan birçok ferdi de özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerimizde CHP örgütlerinde çeşitli kademelerde görev yapmaktadır. Bilindiği üzere, Özdemir Ailesi'nden Faruk ÖZDEMİR Ankara Etimesgut ilçesinde iki dönem CHP ilçe başkanlığı yapmış ve CHP Ankara delegesinin oylarıyla 2011 yılındaki seçimlerde Ankara 1. Bölge'de üst sıralarda Milletvekili adayı olmuştu. Belirtilen seçim bölgesinde CHP Genel Merkezi tarafından uygulanan fermuar yöntemli merkez yoklaması eksenli kontenjan adaylığı uygulaması sebebiyle seçilebilecek sıradaki yeri gerileyen Faruk ÖZDEMİR bu nedenle milletvekili seçilememişti.  ODTÜ Öğretim Görevlisi Ataman ÖZDEMİR de uzun yıllar CHP Ankara İl Başkanı Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca; Kars’ın adeta CHP’nin kalesi olduğu 1960lı ve 1970li yıllarda CHP Arpaçay ilçe başkanlığı yaparak Kars siyasetine barış ve kardeşlik kültürünü kazandıran Merhum Şemsettin ÖZDEMİR halen daha Kars halkı tarafından saygıyla anılmaktadır. Bu itibarlarla; Kars’ta da CHP denilince akla ilk gelen ailelerden biri olan Özdemir Ailesi'nin; Av. İlbeyi Onur Murat ÖZDEMİR gibi bir genç, dinamik ve kadirşinas evladının CHP’nin Kars Milletvekili aday adayı olması Kars’ta özellikle CHP tabanı tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır.

Yaklaşık 80 yıllık tarihiyle Kars’ın en köklü gazetesi olan Hüryurt Gazetesi ailesi olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerinde aday olacak tüm partilerimizin adaylarına şimdiden başarılar diliyor ve seçimlerin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

ozdemir.jpgilbeyi-onur-murat-ozdemir.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.