1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Asfalt Çalışmaları Hızlandı
Asfalt Çalışmaları Hızlandı

Asfalt Çalışmaları Hızlandı

Kars Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan asfalt çalışmaları hızlandırıldı.

A+A-

Atatürk Caddesi’nde başlatılan asfalt çalışmaları öncesinde kurban kesildi. Dualar okundu. Finişer Makinesi’nin star aldığı asfalt çalışmaları vatandaşlarında ilgisini çekti. Kars tarihinde ilk kez sıcak asfalt ile karşılaşacak olan vatandaşlar Atatürk Caddesi’ne gelerek                                çalışmaları yakından takip ediyor.

Kars tarihinde ilk kez şehir merkezinde sıcak asfalt yapılacak olması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor. Yıllardan beri yapılıp ve her yıl bozulan yollardan şikayetçi olan vatandaşlar Başkan Nevzat Bozkuş’a destek vererek “geç olsun temiz olsun” temennisinde bulundular.

Alt yapısı olamayan bir ilde sık sık çeşitli arızalarla kazılan yol ve kaldırımların vatandaşları canından bezdirdiğine dikkat çeken Başkan Bozkuş, Kars’ta ilkleri yapacaklarını belirtti.

Bozkuş, Karslıların hizmete susadığını belirterek, vatandaşların büyük şehirlerde gördükleri yol ve kaldırımları Kars’ta yapacaklarını söyledi.

Asfalt çalışmaları her gün rutin olarak gidip yerinde gören ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Bozkuş; “Asfalt yapımında önemli olan tokarafik ölçümlerdir. Tokorafik ölçümlere bağlı olarak, zemin etüdü tamamlandıktan sonra ilk önce greyder vasıtasıyla zemin tesviyesi yapılır. Ardından da finişer gelerek finişer ile birlikte alt tabaka oluşturulur. Alt tabaka oluşturulduktan sonra bu belli bir basınç ile yapılıyor. Ve üzerine silindir tekrar geçenek. Alt tabakandan sonra fin-der tabaka dediğimiz asfalta geçeceğiz” dedi.

KALİTELİ VE UZUN ÖMÜRLÜ ASFALT YAPACAĞIZ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, vatandaşların çalışmaların ağır gittiğinden şikayetçi olduklarını bildiğini ve yapacakları asfaltın uzun süre kalıcı olması bütün ayrıntıların hesaplanarak çalışmaların öyle yapıldığına dikkat çekti.

Bozkuş; “Bizim yaptığımız işlerde kalite var. Yetim hakkı var. Karslıların hakkı var. Biz vatandaşlarımızın hakkını, vatandaşlarımızın parasını iki gün sonra bozulacak işlere yatırmayız. Biz bu işleri yaparken bunları düşünüyoruz. Çalışmalarımızı öyle yapıyoruz.Bu çalışmalar kısa bir süre içerisinde bittiğinde asfaltı da yapacağız. Kısmet olur ise bir iki gün içerinde asfalta başlayacağız. Asfalt çalışmamız bu şekilde devam edecek. Teknoloji, teknik şartlar ne ise onlar gerçekleşmek zorunda biraz vatandaşlarımız sabredecekler. Şu anda manuel plent dediğimiz ıslak malzemeyi seriyoruz. Buradaki finişer ile belli bir basınç yapılarak seriliyor. Bunlar tamamlandıktan sonra asfalta başlayacağız. Kars’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.