1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç: “Atıksu Arıtma Projemiz ihale ediliyor”
Arslan ve Kılıç: “Atıksu Arıtma Projemiz ihale ediliyor”

Arslan ve Kılıç: “Atıksu Arıtma Projemiz ihale ediliyor”

Arslan ve Kılıç, Kars Atıksu Arıtma Projesinin 28.12.2022 tarihinde yeniden ihale edileceğini söyledi.

A+A-

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarım Bakanlığı’ndaki görüşmeleri ve girişimleri neticesinde Kars Atıksu Arıtma Projesinin 28.12.2022 tarihinde ihale edileceği müjdesini verdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “İlimizde Atıksu Arıtma Tesislerinin olmaması nedeniyle hemşehrilerimizin özellikle yağışların az olduğu dönemlerde yaşamış oldukları kötü koku ve kirliliği ortadan kaldıracak, Kars çayı ve oradan da Kars Barajına giden suyu biyolojik arıtmadan geçirip kullanılacak hale getirecek olan Kars İli Atıksu Arıtma Tesisimiz için ihale takvimi başlıyor” dediler.

Süreç ile ilgili bilgi veren Arslan ve Kılıç, takipleri neticesinde Atıksu Arıtma Tesisi Projesinin yatırım programına alınarak 2021 yılında ihalesinin yapıldığını, ancak ihaleyi alan firmanın tasfiye istemesi üzerine tasfiye kararnamesi ile ihalenin tasfiye edilmiş olduğunu, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmek suretiyle bedel güncellenmesi sağlanarak yeniden ihale kararının alındığını ifade ettiler.

Arslan ve Kılıç, 2022 Yılı Yatırım Programı ve Uygulama Planında yer alan “Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri” işi ile Dereiçi mevkiinde 50.000 m³/gün kapasiteli ve 17,49 km kolektör hattı yapılarak, Kars İline ait evsel atıksuların mevcut atıksu toplama hattının sonlandığı yerden kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesi ve tasarlanan tesiste arıtılarak evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına, akabinde Kars Barajına deşarj edilmesinin sağlanacağını belirttiler.   

Biyolojik arıtma tesisi olan bu proje ile; İşin, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 28.12.2022 tarihinde ihale edilerek 17,49 km’lik kollektör hattı ve arıtma tesisi inşaatına başlanılacağını ve tesisin faaliyete geçmesiyle Kars İlinin 2054 yılı nüfusuna göre hesaplanan 50.000 m³/gün evsel atık suların arıtılmasının sağlanacağını söyleyen ve şimdiden ilimize hayırlı olması dileğinde bulunan Arslan ve Kılıç, Kars’a olan himayelerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgileri ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye ve DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca’ya Kars halkı adına teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.