1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arpaçay'da Eczacıbaşı Hijyen Projesi
Arpaçayda Eczacıbaşı Hijyen Projesi

Arpaçay'da Eczacıbaşı Hijyen Projesi

Eczacıbaşı Topluluğu’nun Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nın (YİBO) fiziki şartlarını iyileştirmek hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, Kars Arpaçay YİBO’daki çalışmalar tamamlandı.

A+A-

Kars Arpaçay YİBO’da bir açılış töreni ile halka sunulan proje büyük beğeni topladı. Açılışa MEB İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Arpaçay Kaymakamı Fatih Acar, Kars Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş.Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya,Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan’ın yanı sıra öğrenci, öğretmen ve Arpaçay halkı katıldı. Bir dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, okulun spor salonunda gerçekleşti.

 

Okulun tesisat temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam 775 m2’lik alan, VitrA ve Artema’nın ürünleriyle yenilendi. İpek Kağıt markalarından Solo, tüm öğrencilere verdiği kişisel hijyen ve tuvalet eğitiminin yanı sıra, okuldaki tuvalet ve banyolara temizlik kağıdı desteği de sağladı. Eczacıbaşı kuruluşlarından Girişim Pazarlama temizlik ürünleri ile katkı sağlarken, Topluluk çalışanlarından oluşan Eczacıbaşı Gönüllüleri okula bir bilgisayar odası armağan etti.

 

Törende konuşan Dr. Erdal Karamercan, kurumların artık, toplumsal sorumluluk projelerinin yanı sıra, kendi iş süreçlerinde çevreye, topluma ve gelecek nesillere yönelik gösterecekleri duyarlılık kadar değer bulacaklarını vurgulayarak, “Çocuklarımıza hak ettikleri duygusal ve fiziksel ortamları sunmak, onlara eğitim vermek kadar öncelikli sorumluluğumuz… Eczacıbaşı Topluluğu markalarından VitrA, Artema ve Solo’nun sürdürmekte olduğu, birçok yerli ve uluslar arası ‘ sosyal sorumluluk ‘ ödülü ile taçlandırılmış olan Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, bir okulumuzun daha temizlik alanlarını yenilemiş olmaktan ve çocuklarımızın kullanımına sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz “ dedi.

 

MEB İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin de, “2010 yılı bütçesinde yatılı ilköğretim bölge okullarının pansiyon giderlerinin yaklaşık 220 Milyon olacağı tahmin edilmektedir. Kars ilimizde bulunan 15 yatılı ilköğretim bölge okulunun kapasitesi 4 bin 764 olup, bu okullarımızda bin 861’i kız 2 bin 79’u erkek olmak üzere toplam 3 bin 940 öğrenci yatılı olarak eğitim görmektedir. Kars ilinde yatılı ilköğretim bölge okullarının doluluk oranı yüzde 82.70’dir. Kars Arpaçay ilçesinde biri 200, biri 520 olmak üzere toplamda 720 kapasiteli iki adet YİBO bulunmakta olup bu okullarımızda 335 kız, 502 erkek olmak üzere toplam 737 yatılı öğrenci eğitim görmektedir. Yani Arpaçay ilçesi YİBO’ları kapasitesi oranında öğrenciye hizmet vermektedir. Kars ilinde 2007–2010 yılları arasında hayırseverler tarafından çeşitli ilköğretim okullarımıza 1.826.500 TL katkı sağlanmıştır. Bakanlığımız ile Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) arasında yapılan protokol ile 1000 okulun imece usulü ile boya, badana yapılması karır alınmıştır. Bu kapsamda, Eczacıbaşı Holding A.Ş. ile Bakanlığımız arasında başlattığımız ve yatılı ilköğretim bölge okullarımızın banyo ve tuvaletlerinin yenilenmesine yönelik olan “ Hijyen Eğitimi “ projesini çok önemli buluyoruz. Bugün bu proje kapsamında onarımı gerçekleştirilen ve açılışını yapacağımız 520 yatılı öğrenci kapasiteli Kars Arpaçay Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda 222’si kız, 270’i erkek olmak üzere toplam 492 öğrenci yatılı olarak eğitim görmektedir. Okulumuzun 28 adet lojmanı ve 1 adet hizmet aracı bulunmaktadır. Temennim, böylesi güzel birlikteliklerin daha sık bir araya gelmemize vesile olmasıdır. Bu doğrultuda, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Eczacıbaşı Gönüllüleri tarafından Arpaçay YİBO’da düzenlenen “Okula Dönüş” konulu resim yarışmasını kazanan en iyi 30 çalışmanın sahiplerine ödülleri verildi.

 

Öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösteri ile program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.