1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Araç sürücüleri, engelli bireylere özensiz davranıyor
Araç sürücüleri, engelli bireylere özensiz davranıyor

Araç sürücüleri, engelli bireylere özensiz davranıyor

Yaşadıklarını sorunlarından oluşan raporu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kıyas Alp’e sunan engelliler, sorunların çözüme kavuşturulması adına paydaşların katılımı ile bir çalışma grubu kurulması kararı aldı.

A+A-

Engelliler, yaşadıklarını öncelikli sorunların başında, şehir içinde toplu ulaşım sağlayan araçların, engellilerin kullanımı için rampalarını açmadıkları şeklinde dile getirdiler.

Araç sürücülerinin engelli bireylere özensiz davrandıklarını, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kıyas Alp’e dert yanan engelliler, yaşadıkları diğer sorunları sıraladılar.

Toplu ulaşımda birçok sorun yaşadıklarını Başkan Alp’e aktaran engelliler, “Şehir içerisinde görev yapan dolmuş işletmecileri zamanlarının kısıtlı olduğunu ileri sürerek engellileri dolmuş duraklarından almıyor ve adeta biri birleriyle yarışıyorlar. Her dolmuşta ses ve görüntü kayıt ve ikaz sistemi bulunmuyor.  Sefer saatleri akşam saatlerinde erken bitiyor. Biz engelliler, sadece evde veya işyerinde sorun yaşamıyoruz, trafikte de çok sorun yaşıyoruz. Sürücüler araçlarını engelli rampalarına park ediyor ve bizlerin geçişini engelliyor. İşyerleri zaten kaldırımları hatta yolları bile işgal ettiği gibi ürünlerini kaldırımlarda sergiliyor. Araçların yaya kaldırımına park etmelerini önleyebilmek adına yapılan koruyucu engeller oldukça yetersiz durumdadır. Araçlarda basamak bulunması da bir engeldir. Okunamayacak kadar küçük harflerle yazılmış otobüs ve dolmuş isimleri, dar kapılar ile birlikte araçlarında koltukların uygun düzende yerleştirilmemesi de bir sorundur. Durak tasarımları da engelliler için bir engeldir.”dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.