1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ani’ye Tren Hattı Kurulsun
Ani’ye Tren Hattı Kurulsun

Ani’ye Tren Hattı Kurulsun

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, Kars Havaalanı'ndan Ani Harabeleri'ne ulaşım amacıyla kara tren hattı kurulmasını önerdi.

A+A-

KARSOD Başkanı ve Kar's Otel Müdürü Halit Özer, açıklamasında, turistlerin tarihi mekânlarda  konaklamak istediğini ifade etti. Özer, "Havaalanından Ani Harabeleri'ne kara tren kurulsun, Ani Harabeleri'ne fayton turları düzenlensin, ilin tanıtımı için bir defa da olsa Bakanlar Kurulu Kars'ta toplansın." dedi.

 

 Turizmin, yeni gelişmekte olan bir ilde herkesin işi olduğunu ifade eden Özer, "Bakkalcısından kasabına,  fırıncısına kadar herkesi kapsamaktadır. Öyle bir  sisteme , öyle bir sezona girdik ki insanlar alaka istiyor. Bakkaldan bir sakız alırken bile bir ilgi  bekliyorsunuz . Gidip 5 yıldızlı otellerde kalıp binlerce lira verdiğinizde de dahi alaka istiyorsunuz. Gelişmesini istediğiniz bir kentin turizmini canlandırmak adına alakayı ön plana, hatta üst seviyelere çıkarmak gerekiyor. Alaka gösterilmedikçe  insanlardan  karşılık göremiyorsunuz." diye konuştu.   

 

Kars'ta butik otel sayısının artırılması gerektiğini belirten Özer, şöyle devam etti: "Kars'ta biraz daha butikleşme yoluna gidilirse ev pansiyonculuğu öne çıkar. Örneğin Kar's Otel, Kars için bir velinimettir. Yazılı ve görsel alanda reklam hiç yapmadık. Gazeteciler, sinema sanatçıları geldiler ve otelimizde konakladılar. Gittiklerinde yazdılar, çizdiler ve kanallarda Kar's Otel'in reklâmını yaptılar. Bu tür butikleşme ve otelleşme yoluna da gidilirse iyi olur. Tarihi bir şehir olan Kars'ta, kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, kış turizmi gibi alanlar var. Gelen insanlar tarihi mekânlarda konaklamak ister. İnsanlar, Ermeni ve Rus yapılarını görmek istiyor, çünkü bunlardan insanlar keyif alıyor. Yani betondan ve devasa tesislerden insanlar bıkmış."

 

Türkiye-Ermenistan sınırında ve şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Harabeleri'nin çok turist çektiğini de ifade eden Özer, burasıyla ilgili bir dizi çalışma yapılabileceğine dikkat çekti. Ani Antik Kenti'nin Kars'ın önemli turizm mekânlarından biri olduğunun altını çizen Özer, şunları ifade etti:

 

"Bu bölge için müthiş bir ilgi var. Bizler, insanları buraya çekebiliriz ama bir konaklama yeri, sosyal tesis, bakım ve restorasyon yok. Kars Havaalanı'ndan veya şehir merkezinden Ani Antik Kenti'ne bir kara tren kurulsun. Kömürle çalışan 3 tane vagonu olan, biri açık, ikisi kapalı, birinde müzik, diğerinde yemek ziyafeti verilsin. Farklı vagonlar da insanlara hizmetler edilsin. Ani Ören Yeri'ne götürülsün ve motorlu taşıtlar konulmasın. Faytonlarla Ani Antik Kenti'nde dolaştırılsın. İstanbul Adalar'da olduğu gibi çalışmalar olsun. Bu tür desteklerin olması gerekiyor."

 

Milletvekillerine de seslenen Özer, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçip göndermiş olduğumuz milletvekilleri var. Kentin oradaki gözcüleri ve sahipleri konumundalar. Yatırımcıları destekleyerek Kars turizmine yönlendirilmeleri gerekiyor. Meclis'e, turizmle ilgili yeni paketler ve öneriler sunabilirler. Hatta Bakanlar Kurulu bir toplantısını Kars'ta yapabilir." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.