1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anadolujet'ten ucuz bilet atağı
Anadolujetten ucuz bilet atağı

Anadolujet'ten ucuz bilet atağı

Anadolujet, uçakla seyahat edenleri rahatlatacak bir karar aldı.

A+A-

Önceden ucuz bilet bulmak için aylar öncesinden satın almak gerekirken, şirket artık bir hafta öncesinden 59 liraya bilet satacak. Ayrıca yurtdışı uçuşlarında 1 saat, yurtiçinde 45 dakika olan havalimanında olma süresini 15 dakika daha esnetti.

 

Avusturya'nın Başkenti Viyana'ya basın gezisi düzenleyen Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan, şirketin geldiği noktayı ve hedefleri anlattı. Yolcular için başlatılan yeni kampanya hakkında bilgi veren Alan, cuma ve pazar günleri hariç 7 gün önceden bilet alan vatandaşların her noktaya 59 liraya uçacağını müjdeledi. Havacılıkta para harcamanın kolay ve hızlı olduğunu dile getiren Alan, para kazanmanın cılız ve az ifadeleriyle yorumladı. Hava yolu şirketlerinin küresel uygulamaları çok sert hayata geçirdiklerine dikkat çeken Alan, "Bu uzun vadede onlar için risk. Türk insanın alışkanlıkları farklı çünkü. Kek, çay suyu parayla satamam. Otobüste ücretsiz veriliyor çünkü. Gözü yolcunun kuruşunda olan hava yolculuğunu doğru bulmuyorum." diye konuştu.

 

Şirket, yolcularına uçağa yetişme konusunda da önemli bir adım attı. Yurtiçi uçuşlarda kakış saatinden önce havaalanında bulunma süresini 45 dakikadan 30 dakikaya indirdi. Yurtdışına uçacak yolcular için ise 1 saatten 45 dakikaya çekti. Uygulama sayesinde sefer sayısının arttığını belirten Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan, 31 Ekim itibariyle Sabiha Gökçen Havalanı'ndan Samsun, Sivas ve Kayseri'ye yolcu taşımaya başlayacaklarını açıkladı.

 

THY markası olan Anadolujet'in Türkiye'de Ankara'dan 31 iç hat, 14 dış hat olmak üzere toplam 45 noktaya yolcu taşıdığını kaydeden Alan, Ağrı'daki havalimanın açılmasıyla oraya da uçmaya başlayacaklarını belirtti. Şu ana kadar toplam 8,3 milyon yolcu taşıdıklarını aktaran Alan, iç hatlarda özel sektörün taşıdığı yolcuyu geçtiklerini yüzde 83 doluluk oranıyla uçtuklarını belirtti. Anadolujet'in hormonlu bir büyümesinin olduğunu dile getiren Alan, 31 Ekim itibariyle 4 noktaya daha sefer başlatacaklarını kaydetti. Sabiha Gökçen'den Sivas, Kayseri ve Samsun'a yolcu taşıyacaklarını söyleyen genel müdür, Ankara'dan Moskova'ya uçuşların başlayacağına dikkat çekti.

 

ANKARA AKTARMA NOKTASI OLACAK

 

20'si Anadolujet'e ait 2'si kiralık olmak üzere toplam 22 uçak ile yerli ve yabancı yolculara hizmet verdiklerini ifade eden Alan, Anadolujet filosuna katmak üzere yeni uçak alım görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Geçen yıl 42 milyon olan Türkiye'de iç hatlar yolcu sayısının bu yıl tahminen 49 milyona çıkacağına işaret eden Alan, artan talepte şirket olarak alacakları pozisyonun aktarma noktası olarak Ankara'yı güçlendirme olacağının altını çizdi. Anadolujet'in genel müdürü, "Trabzon-İstanbul-Adana uçuşu Türkiye haritasını gözünüzün önüne getirdiğinizde bile ekonomik değildir. Trabzon ile Adana uçuşlarını Ankara aktarmalı yapalım. Çünkü Türkiye'yi yakalama alanı Ankara'nın çok yüksek. Frankfurt-İstanbul-Adana yerine Frankfurt- Ankara-Adana. 5 trafikten 3'ünü THY yapsın. 2 tip müşteriyi biz alabilir miyiz? Onun üzerinde çalışıyoruz." dedi.

 

Yolcuların tenha bir havaalanından aktarılmayı tercih ettiğini söyleyen Sami Alan, "Aktarma noktası olarak Ankara'nın önem kazandığını düşünüyoruz. Van, Erzurum, Trabzon, Kars, Malatya, Erzincan. Elazığ'dan Ankara'ya gelen yolcu sayısı buralardan İstanbul'a gidenden çok fazladır. İstanbul'a 100 ise Ankara'ya 300'dür. Bu yüzden Ankara'nın daha çok önem kazanacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.