1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ana Muhalefet Yarı İktidar Demektir
Ana Muhalefet Yarı İktidar Demektir

Ana Muhalefet Yarı İktidar Demektir

Hilmi Ulusoy’un, “Ana Muhalefet Yarı İktidar Demektir” yazısı:

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte başarılı şimdi ise başarısız olduğu ,milletvekili çıkaramadığı bölgelerde bireysel çalışmalar yaparak o bölgelerde bölge milletvekili görevlendirmek suretiyle bölge ve il koordinatörleri göndererek çalışmalara hız vererek, il ve ilçe teşkilatlarını köylere, mahallelere, kahvehanelere, halka açık yerlere göndererek, Kadın kolları Gençlik kolları oluşturarak ve çalışmalar yaparak başarılı olabilir.

Bu çalışmalara maddi destek de sağlanarak başarı elde edilebilinir. Sosyal devlet in anayasada belirlediği yoksula, hastaya, yaşlıya, özürlüye tanıdığı hakların vatandaşlara verilmesi gereken hak olduğu nu anlatmak “ biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hakkınız olan şeylerin daha fazlasını vereceğiz “diyerek anlatılması gerekir. yani kısacası kim çok verirse o alır vermeden almak Allaha mahsustur bunu bilmek lazım. Hani derler ya “gidilmeyen yer senin değildir”.

Uludere’de öldürülen vatandaşlarımızın ölüm yıl dönümüne sadece CHP den katılım oldu. Sayın Sezgin Tanrıkulu ve Sayın Levent Gök katıldı bu önemli bir gelişmeydi. Bizim Kars ta bir tabir var “çağrılan yere erinme çağrılmayan yere görünme “derler. Şimdi bariz bir şekilde görünüyor Millet artık Cumhuriyet Halk Partisini çağırıyor, ama bunu genel merkeze ulaştıracak yönetim ve teşkilat lazım. Duvar diplerinde gezerek halktan kopuk olarak yaşayan teşkilatlar yapamaz.

Muhalefet yapacak yönetim ve teşkilatlar oluşturmak gerekir, il teşkilatları başarının öncüsüdür. Bir ilde başarı olmuyorsa bundan teşkilatlar sorumludur, teşkilatları aşan veya korktukları durum varsa dokunulmazlığı olan Türkiye büyük millet meclisinde çoğunluğu olan milletvekilleri genel başkan ve yöneticileri olan bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi olumsuzluklar bildirildiği zaman orada haksızlıkları halka anlatılacaktır, korkunun arkasına sığınan başarılı olamaz,  başarının sırrı çalışmakta ve cesur olmaktadır.

Okuryazar olmak, kültürlü aydın olmak her hangi bir fakülteden diploma almak değildir. Diplomalı cahiller de var halkı önemsemeyen, halka tavan penceresinden bakan “halk bize mecburdur” diyen “Kürt ile Türk bir midir?” diyen Kürtlerin bu ülkede Türklerle et tırnak gibi olduğunu bölünmez bir bütün olduklarını inkâr edenlerin de katkısı vardır başarısızlıkta.

Bu tür söylemlerde bulunan kimseler üst yönetim tarafından uyarılıp disipline edilmesi lazım. Kısacası iktidar olmanın yolu açıktır. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.