1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Almanya ile bilim köprüsü
Almanya ile bilim köprüsü

Almanya ile bilim köprüsü

Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi, “Fiziksel Engellilerin Mesleki Eğitimi Projesi” kapsamında Almanya’nın Duseldolf-Herne kentine gitti.

A+A-

Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında 2009 teklif döneminde Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi’nin “Fiziksel Engellilerin Mesleki Eğitimi” konulu projesi bin 659 proje arasında ilk 221’e girerek kabul edildi.

 

Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında hazırlanan “Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri” programı kapsamında Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi, “Fiziksel Engellilerin Mesleki Eğitimi” konulu proje kapsamında Almanya’nın Duseldolf-Herne kentine gitti.

 

Grubu Kars Havalimanında, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara, Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, Esnaf ve Sanatkarlar Odası çalışanları ve Ticaret Meslek Lisesi’nden Süsenber Yanar yolcu etti.

 

Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdiresi Hüsniye Yasavur, Müdür Yardımcısı Hasan Akbaba, Okul öğretmenleri Hülya Karalar, Namık Kemal Aydemir ve Elmira Tan Şur’un hazırladığı ‘Fiziksel Engellilerin Mesleki Eğitimi’ konulu proje büyük beğeni topladı.

 

21 bin 450 Euro katkılı “Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri” çerçevesinde Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi’nden 4 kişi, Proje Ortakları Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden 3 kişi, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’ndan 2 kişi ve Kars Mesleki Eğitim Merkezi’nden 2 kişi olmak üzere, Toplam 2 Engelli, 2 Refakatçi ve 8 Katılımcı olarak 12 kişi Almanya’nın Duseldolf kentine gitti.

 

Proje kapsamında katılımcı gönderen; Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Sivil toplum ve Kamu kuruluşlarından projeye katılan eğitimci ve profesyoneller mesleki eğitim alanında gelişmiş bir ülke olan Almanya’nın en büyük sanayi merkezlerinden birisinde yer alan Duseldolf şehri ve cevre bölgesini ziyaret edecekler. Oradaki Mesleki Eğitim Okullarını, Sivil toplum kuruluşlarını, Mesleki eğitim kuruluşlarını, Rehberlik araştırma merkezlerini ve Fiziksel engellileri çalıştıran işletmeleri ziyaret edecekler. Fiziksel engelli kişilerle toplantı yapılması, Şehir içi tanıtım gezisi, Katılımcı memnuniyetini öğrenmek için katılımcılarla görüşme ve Fiziksel engelli aileleriyle görüşmeler yapacaklar.

 

Proje sonunda, kendi kurum ve bölgelerinde bu uygulamaları derslere ve idari uygulamalara bireysel ve kurumsal bazda adapte edecekler ve bu yenilikleri toplam kalite çalışmaları kapsamına alarak kurumlarının toplam kalitesini artıracaklar.

 

Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Akbaba, yürütülmekte olan programla ilgili olarak, “Hayat boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri ile ilgili 2009 Teklif Çağrısı döneminde bin 799 proje teklifi başvurusu yapılmış, yapılan uygunluk kontrolleri sonucu bin 659 adedi değerlendirilmeye alınmış. Bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu yeter puan alan projeler arasında, ulusal öncelikler, program öncelikleri, hedef gruplara göre belirtilen yüzde oranları, sektörel, bölgesel ve kurumsal dağılım dikkate alınarak paylaştırılmış ve bunun sonucunda 221 adet asıl ve 109 adet yedek projenin desteklenmesi Değerlendirme Komitesi tarafından kabul edilmiştir” dedi.

 

Akbaba, “Proje Sorumlusu Okulumuz Müdiresi Hüsniye Yasavur ile Proje Komisyon Üyeleri Hülya Karalar, Namık Kemal Aydemir ve Elmira Tan Şur tarafından hazırlanan “Fiziksel Engellilerin Mesleki Eğitimi” konulu proje bin 659 proje içerisinden ilk 221 proje içerisine girmiştir.” diye konuştu.

 

Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdiresi ve Proje Sorumlusu Hüsniye Yasavur ise, “Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi olarak “Fiziksel Engellilerin Mesleki Eğitimi” konulu proje kapsamında Okulumuzdan 4 kişi, Proje ortaklarımız Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden 2’si Engelli 3 kişi, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’ndan 2 kişi ve Kars Mesleki Eğitim Merkezi’nden 2 kişi olmak üzere toplam 2 Engelli, 2 Refakatçi ve 8 katılımcı olarak 12 kişi iki hafta sürecek olan Almanya’nın Duseldolf kentine gidiyoruz.” dedi.  

 

Proje kapsamında Almanya’nın Duseldolf-Herne kentine; Emekli öğretmen (Refakatçi) Rasim Yasavur, Kars Merkez Ticaret Meslek Lisesi’nden Hüsniye Yasavur, Sevim Kesgin, Hülya Karalar ve Elmira Tan Şur, Dolunay Derneğinden Faruk Ocak, Birol Yasavur ve Alper Çamlı, Mesleki Eğitim Merkezi’nden Ali Cengiz Birdal ve Selda Uzbay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan Adem Burulday ve Murat Demiral gittiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.