1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aile İçi Şiddete Karşıyız
Aile İçi Şiddete Karşıyız

Aile İçi Şiddete Karşıyız

Azerbaycan Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ünal, "Şiddet gücünü eşitsizlikten alıyor. Aile içi şiddet yeni neslin de şiddeti model alarak yetişmesine neden oluyor" dedi.

A+A-

Genel başkanlığını eski Kars Milletvekili Cemil Ünal'ın yaptığı Azerbaycan Kültür Derneği Kadınlar Kolu, 'Aile İçi Şiddet' konulu eğitim projesini Kars'ta da hayata geçirecek. Azerbaycan Kültür Derneği (AKD) Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ünal, AKD Genel Sekreteri Tuncer Kırhan ve dernek üyesi 6 kişiyle birlikte Kars'a geldi.

 

Azerbaycan Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ünal, yaklaşık 2 yıldır Ankara ve Bursa'da uyguladıkları Aile İçi Şiddet Eğitim Projesi'ni Kars'ta da hayata geçirmek istediklerini vurguladı. Ünal, "Bu nedenle Kars'a geldik. Pilot bölge olarak seçtiğimiz Akyaka ilçe merkezinde ve Akyaka'ya bağlı Şahnalar köyünde çalışmalarımızı başlattık. Bu çerçevede kadınlarımızla konuştuk, dertleştik. Projeyi başka köy ve ilçelere taşımayı hedefliyoruz." dedi.

 

Amaçlarının kadın ve erkek eşitliğini vurgulayan ve bu konuda kökleşmiş algılara yeni bir bakış açısı getiren bir eğitim süreci başlatmak olduğunu belirten Ünal, şöyle konuştu: "Çünkü şiddet gücünü ne yazık ki eşitsizlikten alıyor. Aile içi şiddet, yeni yetişen kuşakların da şiddeti model almasına neden oluyor. O nedenle bu konuda farkındalık oluşturmak, bu konuda çok önemli mesafeler aldığına inandığım Kars'ımızın kadın-erkek ilişkilerinde yararlı olabilecek bir süreci paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız."

 

Ünal, başlatılan çalışmalara destek sağlayan bütün Karslılara, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.