1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ahır - ağıl inşaatı ve damızlık erkek hayvan alımı başvuruları devam ediyor
Ahır - ağıl inşaatı ve damızlık erkek hayvan alımı başvuruları devam ediyor

Ahır - ağıl inşaatı ve damızlık erkek hayvan alımı başvuruları devam ediyor

Yeni İnşaat Yatırımı ve Damızlık Erkek Hayvan (Boğa, Koç-Teke) alımı için başvurular Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne yapılıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Aralarında Kars’ın da bulunduğu Doğu Anadolu Projesi (DAP) projeleri kapsamındaki illerde, mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır ve ağıl yeni inşaat ile damızlık koç ve teke veya boğa alımı başvuruları devam ediyor.

Yeni İnşaat Yatırımı ve Damızlık Erkek Hayvan (Boğa, Koç-Teke) alımı için başvurular Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne yapılıyor.

Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü marifetiyle gerçekleştirilen destekler kapsamında yeni ahır/ağıl yapımı, süt sağım makinesi ve gübre sıyırıcı sistemine büyükbaş için 192 bin TL'ye kadar, küçükbaş için ise 100 bin TL'ye kadar hibe desteği veriliyor. Damızlık erkek materyallerde KDV hariç olmak üzere; damızlık boğalar için 10 bin TL/baş olarak uygulanıyor.

Boğalar için destekleme tutarı 5 bin TL, koç ve tekeler için 750 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Büyükbaş ahır işletmesi için destek hesaplaması; 50 başlık bir yeni ahırın yapımında inşaat yatırımı: 350 bin TL, makine ekipman 35 bin, yatırım toplam 385 bin TL.

Ödenecek Hibe Bedeli: 192 bin 500TL, Küçükbaş Ağıl İşletmesi İçin Destek Hesaplama; 200 başlık bir ağıl işletmesi yapımında: İnşaat yatırımı: 200 bin TL. Ödenecek Hibe Bedel 100 bin TL'dir. Sadece Damızlık Erkek Hayvan (Boğa, Koç-Teke) alımı için, yetiştiricilerimiz ikamet ettikleri ilçedeki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurularını yapabilirler. Başvurular için son tarih 19 Nisan 2019'dur. Müracaat etmek isteyen çiftçilerimizin başvuru şartları ile diğer konularda bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İl Müdürlüğümüze bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.