1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afet Acil Durum Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyetleri
Afet Acil Durum Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyetleri

Afet Acil Durum Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyetleri

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, 2017 yılı faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Kars Afet Acil Durum Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyetleri :

Kars AFAD (Afet ve Acil Durum) Müdürlüğü olarak 2017 yılı içerisinde yaptığımız eğitim faaliyetlerinde sona gelinmiştir. Eğitim de AHATES (Afete Hazır Türkiye Projesi) kapsamında deprem, çığ, yangında öncesi ve sonrasında alınacak önlemler ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer saldırılara ve sabotajlara karşı korunma yöntemleri konularında konferans verdik. 2017 yılına baktığımız zaman Kurum olarak dolu dolu bir yıl geçirdik; bu çalışma ve eğitim kapsamında ilimizde 28 adet işyerinde gerçekleştirilen eğitimlere 2000 vatandaşımız katılarak bilgilenmişlerdir. İl merkez, merkeze bağlı köy ve ilçelerde bulunan 101 okulda konferans, 20 okulda deprem tahliye tatbikatı yapılarak toplam 11 bin öğrencimize eğitim verdik. Toplamda 13.000 bin vatandaşımız bilgilendirilmiş her katılımcıya değişik içerikte 8 çeşit afiş ve broşür dağıtımı yapılmıştır. Bu dökümanlarla konferanslara katılamayan öğrencilere ulaşılarak bilinçlenmesi amaçlanmıştır.

AFAD Müdürlüğü olarak 24 saat çalışma esasına göre hizmet vermekteyiz. Afet acil Durum Yönetimi Merkezi Arama Kurtarma ekiplerimiz tarafından 37 olaya müdahale edilmiş, Bu olaylarda 97 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup; bunun yanısıra maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

İlimiz genelinde meydana gelen muhtelif afetlerden etkilenen 62 Aile için toplamda 118.500,00 TL acil yardım ödemesi yapılmıştır. İlimiz Kağızman ilçesi Güvendik Köyünde meydana gelen heyelan afeti nedeniyle hak sahibi kabul edilen 13 aile için, Kağızman ilçesi Aşağı Kümbet mahallesinde EYY (Evini Yapana Yardım) metoduyla 13 adet afet konutunun yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir.

2017 yılı planlama kapsamında TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı)  kapsamında 26 hizmet grubunun 2017 planları güncellenmiş, uygun görüş alınıp ilgili destek çözüm ortaklarından planlarının güncellenerek tarafımıza gönderilmesi sağlanmıştır. Bütünleşik risk haritalarının (kaya düşmesi, çığ ve heyelan) çalışmalarına hız verilerek, düzeltmeler ve AYDES girişlerine başlanmış olup Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile irtibat halinde çalışmalar neticesinde sona gelinmiştir.

2018 yılı içerisinde faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.