1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adımı Kullandılar
Adımı Kullandılar

Adımı Kullandılar

Şevket Kaya: “Türk Sağlık Sen Adımı Kullanarak Yanlış İşler Yaptı”

A+A-

Kars Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç’in Kağızman Devlet Hastanesi’ne giderek Türk Sağlık-Sen işyeri temsilcisi Şevket Kaya’ya Türk Sağlık-Sen üyelerinin sendikalarından istifa ederek Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen'e geçmeleri yönünde tehditte bulunduğu yönündeki haberler üzerine adı geçen sendikacı Şevket Kaya açıklama yaptı.

 

Kaya, “Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından adım kullanılarak Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç’e yönelik ithamlarda bulunulması nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Kağızman Devlet Hastanesi’nde Türk Sağlık-Sen temsilciliği görevinden ve üyelikten istifam tamamen demokratik hakkım ve özgür irademle alınmış bir karar iken, adımın, İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç’e yönelik ithamlarda karıştırılmış olması esef vericidir.

 

Söz konusu ithamlar kesinlikle gerçek dışı ve maksatlıdır.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç’in Kağızman’a geldiği tarihte sevkli olarak il dışındaydım. Kendisiyle hiç karşılaşmadım ve bahsi edilen tarihteki sevk evrakım Kağızman Devlet Hastanesi kayıtlarında mevcuttur.

 

Türk Sağlık-Sen temsilciliğinden ve üyeliğinden istifamda, Sağlık-Sen’in çağdaş sendikacılık anlayışına duyduğum güven ve ortaya koyduğu başarılı mücadelesine katkı sunma isteğim dışında hiçbir etken söz konusu olmamıştır ve olması da mümkün değildir.

 

Hal böyle iken, adımın istifa ettiğim sendika tarafından, bu şekilde kullanılmasını kınıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler