1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​A.Kadir Ekinci'den Mal Meydanı Fotoğraf Sergisi
​​​​​​A.Kadir Ekinci'den Mal Meydanı Fotoğraf Sergisi

​​​​​​A.Kadir Ekinci'den Mal Meydanı Fotoğraf Sergisi

A.Kadir Ekinci bir kez daha, memleketi Kars’a geri dönüyor ve Mal Meydanı’nda çektiği fotoğrafları sergiliyor. “MAL MEYDANI” sergisi, 12 Ocak - 08 Şubat 2018 tarihleri arasında, Türk-Amerikan Derneği’nde izlenebilir.      

A+A-

Ekinci, Kars’da yaşamın bir parçası ve en önemli ticari merkezlerinden biri olan hayvan pazarının nostaljik yapısını, yeni yerine taşınmadan önce fotoğraf karelerine taşıyor. Sergide; meydanın sakinlerini, hayvanları, yaşlısından gencine insanları, karmaşanın içindeki düzeni fotoğraflarına taşıyarak, içinden geldiği toplumsal kültüre fotoğrafik bir dille tanıklık ediyor. Ekinci’nin üçüncü kişisel sergisinde MAL MEYDANI’ndan 40 adet siyah-beyaz fotoğraf yer alacak.

Şinasi Barutcu Kupasının (2013) sahibi Ekinci, AFAD Altın Kamera ve FIAP 25. Baskı Bienali’nde, Türkiye’nin, dünya birinciliğini kazandığı ekipte yer aldı. 2002 yılında Sanat Kurumu tarafından ‘Yılın Övgüye Değer Sanatçısı’ ödülüne layık görüldü. AFSAD üyesi Ekinci, karma sergilere katıldı ve fotoğraf yarışmalarında ödüller aldı.

Işığın peşinden gittiğini söyleyen Ekinci’nin Kars’a ait “SESSİZ IŞIK” ve “UZAK IŞIK” adlı sergileri bulunuyor.

“MAL MEYDANI” sergisi 08 Şubat 2018 tarihine kadar Türk-Amerikan Derneği’nde izlenebilir.

www.akadirekinci.com   

A. KADİR EKİNCİ Kimdir :

A. Kadir Ekinci, Kars doğumlu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Halen bir kamu kurumunda çalışıyor. Fotoğraf çalışmalarına 1992 yılında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nde (AFSAD) başladı. Yönetim ve danışma kurullarında bulundu. AFSAD’ ın düzenlediği GAP gibi birçok projede yer aldı.

“Sessiz Işık” ve “Uzak Işık” adlı iki kişisel sergisi Ankara, İstanbul, İzmir ve Kıbrıs’ta yapıldı.

Siyah beyaz fotoğraflarından oluşan “Sessiz ve Uzak Işık” adlı albümü 2010 yılında yayımlandı.

Yurtiçi ve yurtdışında pek çok yarışmada fotoğrafları sergilendi.

1996 yılında AFSAD Ulusal Fotoğraf Yarışması başarı ödülü, 1997 yılında AFAD Altın Kamera (S/B) başarı ödülünü kazandı. 1999 yılında FIAP 25. Uluslararası siyah/beyaz baskı bienalinde Ülkemize Dünya kupası kazandıran ekipte yer aldı. 2002 yılında Sanat Kurumu tarafından “Yılın Övgüye Değer Sanatçı” ödülüne layık görüldü. 2010 yılında Black & White – B&W Dergisi portfolyö ödülünü, 2012 yılında 15. Devlet Fotoğraf Yarışması başarı ödülünü ve 2013 yılında Şinasi Barutçu kupa ödülünü kazandı.

Fotoğrafa ilk başladığı günden beri ışığın gücüne inandı. Doğduğu köydeki evinin damından süzülen güçlü ama sessiz ışığın peşine düştü. Bu onun Sessiz Işık sergisini yapmasına temel oluşturdu.

Işıklar toplamaya devam ediyordu. Karanlıklardan korktuğu için belki de. Işıkla kendini daha özgür ve güvende, daha kendisi gibi hissettiği için hayatı olduğu gibi tanımak, hayatın içine girmek onun üstesinden gelmek, karanlıkları yenmek umuduyla basıyordu deklanşöre.

Işığı olan bir hayatı düşleyerek, yeniden doğduğu kente Kars’a döndü. Kentin sessiz ve güçlü ışığı onu bekliyordu. Uzaklardan geliyordu, soğuktu, biraz ürkek ama gizemli olsa bile hayatı ısıtıyordu.

Sessiz Işık ve Uzak Işık’la çıktığı yolculukta önü aydınlanıncaya kadar, ışıkla alıp başını gitmeyi, hep gitmeyi düşlüyor.

1-040.jpg2-037.jpg3-030.jpg4-026.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.