1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 71.700 ehliyet, 25.163 araç var
71.700 ehliyet, 25.163 araç var

71.700 ehliyet, 25.163 araç var

Kars İl merkezine kayıtlı 71 bin 700 ehliyetli vatandaş ve 25 bin 163 araç bulunuyor.

A+A-

Bu sayı ilin bölgedeki konumu dikkate alındığında, özellikle 09.00-18.00 saatleri arsında ilçelerden, köylerden ve çevre illerden gelen araçlarla neredeyse iki katına kadar çıkıyor ve dolayısıyla şehir içi trafiğinde yoğunluk yaşanıyor.

 

Araç trafiğinin bu yoğunluğuna yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte okul servis araçları da eklenince bir trafik keşmekeşi ortaya çıkıyor ve trafiği çözülmesi gereken bir problem haline getiriyor.

 

Trafik akışının yoğun olduğu saatlerde yaya ve motorize ekipler daha önceden belirlenen kavşaklarda görev alarak, trafiğin rahatlamasını ve güvenli bir şekilde seyrini sağlıyor.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi de bu konuya son derece önem veriyor ve her gün belirli saatlerde trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda görevlendirmeler yapılıyor. Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte okul servis araçlarında düzenli olarak denetimler başlatıldı. Servis araçlarının öğrenci taşımacılığı açısından uygunluğu, geleceğin teminatı olan çocuklara güvenli ve sağlıklı bir taşımacılık hizmeti sunulup sunulmadığı kontrol ediliyor. Şehir içerisinde vatandaşların ulaşımını sağlayan dolmuşlar üzerinde düzenli olarak ekipler tarafından denetimler yapılıyor. Özellikle ayakta taşımacılık yapılmasına müsaade edilmiyor. Trafikte bulunan yaya veya sürücülerin can güvenliği açısından Ali Gaffar Okkan Bulvarı gibi hem yaya trafiğinin yoğun olduğu hem de dikkatsiz sürücülerin yasal sınırlarda daha hızlı araç kullandıkları vatandaşların zarar görebilme olasılıklarının yüksek olduğu yollarda radar uygulamaları yapılarak sürücüler bilgilendiriliyor ve kent halkının trafik güvenliği sağlanıyor. Mevzuatla verilen yetkiler ölçüsünce yapılan tüm bu denetimlerle trafik düzeninin ve trafik güvenliğinin tesisi hedefleniyor.

 

Trafik Şubesi, vatandaşların hak ettiği hizmeti alabilmeleri için var gücüyle çalışıyor. Bu çalışmalar istatistiklere de yansıyor. 2009 Eylül ayı ile 2010 Eylül ayını kıyaslandığında, geçen sene Eylül ayında ehliyetsiz araç kullanmaktan yapılan işlem sayısı 10 iken bu sene Eylül ayında 19’a, alkollü araç kullanmaktan yapılan işlem sayısı 11 iken 20’ye, yasak parktan yapılan işlem sayısı 457 iken 7 bin 82’ye yükseldi. Plakasına yapılan işlem sayısı 553 iken 928’e, ehliyete yapılan işlem sayısı da 175 iken 472’e yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.