1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 32 dev yürek Türkiye finalinde!
32 dev yürek Türkiye finalinde!

32 dev yürek Türkiye finalinde!

DO-RE Gençlik Spor Kulübü ve Derneği, Türkiye Şampiyonası finalinde Kars’ı temsilen katılacak.

A+A-

2021-2022 eğitim öğretim yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu çalışma takviminde yer alan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Halk Oyunları Büyükler Türkiye Finali 26-30 Ağustos 2022 tarihlerinde Kütahya’da yapılacak.

26 Mayıs 2022 tarihinde büyükler dalında yapılan yarışmada Doğu Anadolu Bölge şampiyonu olan DO-RE Gençlik Spor Kulübü ve Derneği, Türkiye Şampiyonası finalinde Kars’ı temsilen katılacak.

DO-RE Gençlik Spor Kulübü ve Derneği yöneticilerinden Bülent Gençler yaptığı açıklamada : “Kars Halk Oyunları Kültürüne bir ömür adamış ve sayısız başarılara imza atmış merhum babam Şahvelet Gençler’den almış olduğum bayrağı 30 yılı aşkın bir süredir büyük bir gururla taşımaktayım ve bu mesleği devam ettirmekteyim. Kars kültürümüz adına sayısız öğrenci yetiştirerek ve ilimize gelen yerli yabancı Turistlere gönül elçilerine şehrimizin gözde mekanlarında gösteriler sunarak gönül köprüleri kurarak şehrimizin sosyal ve kültürel tanıtımına ben ve arkadaşlarım yıllardır katkılar sunmaktayız. Yaklaşık 10 aydan beridir yaz kış demeden öğrencilerimizle büyük bir fedakarlık ve özveriyle hazırlandığımız Türkiye büyükler finalinde şehrimizin kültürünü ve ilimizi en iyi şekilde temsil edip derece ile döneceğimize inanıyorum. Her şey güzel karsımız için diyorum ve şehrimizin desteğini bekliyorum ayrıca destekleyen herkese de şimdiden teşekkür ediyorum yarışmamıza davet ediyorum.” dedi.

Ferhat Bakar ise, “Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslar ile öğretmen evi müdürlüğünde ekim ayında başladığımız ve şimdi gençlik merkezi müdürlüğümüz sosyal tesislerinde devam ettiğimiz kurslarımız yaklaşık 10 aydır devam etmektedir. Büyük emek ve özverilerimiz sonucunda nisan ayında ilde yapılan yarışmalar sonucunda il birinciliği 29 mayıs 2022 de Kars ilimizin ev sahipliğinde Doğu Anadolu Bölge birinciliği ile Kütahya ilinde yapılacak olan Türkiye halk oyunları federasyonu Türkiye finaline katılmaya hak kazandık yaklaşık 40 kişilik dev bir kadromuz var ekibimiz içinde akademisyen olan öğretmen olan ve çeşitli meslek gurubundan dansçı arkadaşlarımız var bu işe yeni başlayanlarda var yıllarını veren arkadaşlarımızda var tek derdimiz bu kültürümüzü olabildiğince yaymak yeni nesillere aktarmak Kars ilimize bu alanda bir Türkiye derecesi getirebilmek en büyük arzumuzdur. Bu konuda şehrimizin yöneticilerinden ileri gelenlerinden ve STK’lardan destek bekliyoruz bu desteği yalnızca bizim için değil şehrimizin tanıtımında emekleri olan sosyal kültürel sportif faaliyetlerde bulunan her sporcu için verilmesini de umut ediyoruz tüm hemşerilerimizi Kütahya iline davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.

32-dev-yurek-turkiye-finalinde!-(1).jpg32-dev-yurek-turkiye-finalinde!-(1)_renamed_6878.jpg32-dev-yurek-turkiye-finalinde!-(2).jpg32-dev-yurek-turkiye-finalinde!-(2)_renamed_23707.jpg32-dev-yurek-turkiye-finalinde!-(3).jpg32-dev-yurek-turkiye-finalinde!-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.