1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2018 Yaz ve Güz Dönemi Gözlem Fotoğraf Sergisi açıldı
2018 Yaz ve Güz Dönemi Gözlem Fotoğraf Sergisi açıldı

2018 Yaz ve Güz Dönemi Gözlem Fotoğraf Sergisi açıldı

​​​​​​​Kars Valisi Türker Öksüz, TANAP’la Doğal Hayatın Korunması ve Çevre Bilinci Projesi kapsamında Kars Doğal Hayatı Koruma ve Fotoğraf Sanatı Derneğince hazırlanan 2018 Yılı Yaz ve Güz Dönemi Gözlem Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Vali Türker Öksüz, serginin açılışında yaptığı konuşmada ilimizdeki doğal hayatın fotoğraflandığı bu çalışmayı çok önemsediğini belirterek: “Kars ilimiz birçok açıdan çeşitli zenginliğe sahiptir. Sahip olduğu tarihsel, kültürel, turistik zenginlikler yanında doğal hayat açısından da zengin bir ilimizdir. Bölgemiz, doğal hayata ilişkin çok sayıda canlı türlerini barındırıyor. Bu zenginliğin, bu değerin farkında olmamız lazım. İnsanlar olarak, burada yaşayan bireyler olarak bu fotoğrafları çekerken, canlıların yaşadıkları ortama, hayatlarını sürdürdükleri ortama çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlarında canlı olduklarını hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Doğal hayata önem vermemiz, çevremizi temiz tutmamız, onların yaşadıkları ortamda rahat yaşamalarına imkân vermemiz lazım. Çünkü, ilimize zenginlik ve çeşitlilik katıyor. Bu zenginliğimizin muhafaza edilmesinde hepimize büyük görevler düşüyor. Serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Önemli bir emek harcanmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Kars Kültür Sanat Evi’nde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini fotoğraf sanatçısı Ahmet Yılmaz ile birlikte kesen Vali Öksüz, sonrasında sergiyi gezerek sergi hakkında bilgi aldı.

Açılışın ardından fotoğraf sanatçısı Ahmet Yılmaz Vali Öksüz’e fotoğraf takdiminde bulundu.

Fotoğraf sergisi, bugün de Kars Kültür Sanata Evi’nde sergilenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.