1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü
18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

​​​​​​​Kars Valiliği tarafından 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapıldı.

A+A-

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi :

18 Aralık 1990 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ‘Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu’ imzalanmış ve 18 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından 2000 yılında resmi olarak ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ olarak kabul edilmiştir. 18 Aralık günü bütün dünyada göç olgusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Uluslararası düzeyde Göçmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Kültür ve Medeniyet zengini topraklarımız yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve coğrafi konumu itibariyle dünyanın en önemli göç noktaları üzerinde yer alması sebebiyle ekonomik sorunlar, siyasi istikrarsızlık ve savaş olgularından kaynaklanan büyük göç dalgalarına yakından tanıklık etmiş ve göçmenlere ev sahipliği yapmıştır.

Ülkemizin son yıllarda göçmenlere gösterdiği bu ilgi ve misafirperverlik bütün dünyanın istisnasız takdirini kazanmıştır.

11.04.2013 yılında Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kurulmasıyla daha etkin bir göç yönetimi hedeflenmekte ve stratejik olarak planlı ve programlı bir şekilde göç olgusunun yönetimi hedeflenmektedir.

Ülkelerini terk ederek bizim topraklarımıza sığınan misafirlerimizin bir bölümü korku, şiddet ve endişeden uzakta; güven, huzur ve barış ortamı içinde ülkemizde ağırlanmaktadır. Halkımızın bu misafirlerimize gösterdiği anlayış, yüzyıllar boyunca misafirperverliğimizin ve insani duygularımızın güzel bir göstergesidir.

Barış ve huzurun hâkim olduğu, savaş, terör ve zulmün son bulduğu, herkesin kendi yurdunda hür ve bağımsız yaşadığı bir dünya için ülkemizde ve dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenler ve ülkemizde yaşayan misafirlerimize 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.