1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 17. Geleneksel Karadenizliler Gecesi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
17. Geleneksel Karadenizliler Gecesi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

17. Geleneksel Karadenizliler Gecesi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu “17. Geleneksel Karadenizliler Gecesi” renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

 

Karadeniz müziğine yenilikçi bir anlayış getiren olan Ekin Uzunlar'ın sahne aldığı gecede, sadece Karadenizliler değil, dört bir yöreden gelen davetliler gönüllerince eğlendi.

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Alkan, Kars’ın önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Başkan Prof. Dr. Muzaffer Alkan ; “Şüpheniz olmasın ki, Kars’ta yaşamak Cumhuriyete sahip çıkmak, unutulmuş bu ücra köşede gurbeti doyasıya hissetmek anlamına gelmektedir. Ve yine şüpheniz olmasın ki 90.000 şehidi bulunan, Harakani Hazretleri ile onurlanmış, Ermeni’ye Rus’a boyun eğmemiş, temiz yürekliliği Sarıkamış’taki kristal kar ile temsil edilen, dışarıdaki soğuğu içerisindeki sıcaklığı ile dengelemiş insanlara sahip bu gariban şehirde olmak bize de onur vesilesi olmuştur.” dedi.

Prof. Dr. Alkan sözlerini şöyle sürdürdü : “Bu şehirde yaşayan 9000 civarındaki hemşerimiz ile aynı şeyi düşündük. Bu sınır şehrinde biz de sınırın vazgeçilmez bekçileriyiz. Eğer böyle olmasaydı, Bulanık, Melikköy, Celal ve Derinos köyleri Karadenizlilerin memleket edindiği köylerimiz olmazdı. Eğer böyle olmasaydı Kafkas Üniversitesinin % 12 nüfusu Karadeniz Bölgesinden olmazdı. Eğer böyle olmasaydı ben de 18 yıldır burada olmazdım. Bu şehrin eksiği bizim eksiğimiz ama bu şehri sevmekten vazgeçemeyiz.  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk “Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur” derken bize zaten görevimizi hatırlatıyordu. 2010 yılında meşrulaştırarak kurduğumuz bu dernekte ilkelerimiz üniter ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkeleri ile hep aynı olmuştur.  2 yıldır başkanlığını yürütmüş olduğum bu değerli kurumda görev yapan, emek harcayan ve halen varlığı için çaba gösteren tüm bireylere huzurunuzda saygılarımı ifade ediyorum. Aramızda olmasını inanılmaz düzeyde istediğim sayın Tarık Durmuş Bey’in de en kısa sürede aramıza dönmesini arzu ediyor ve şifalar diliyorum.  Değerli misafirler, bu güzel gecede bizlerle olmanızın verdiği keyfi tekrar ifade ederken hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetler selamlıyor ve iyi eğlenceler diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.