1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yetki Yine Eğitim Bir-Sen’de
Yetki Yine Eğitim Bir-Sen’de

Yetki Yine Eğitim Bir-Sen’de

Kafkas Üniversitesi’ndeki Yetki Yine Eğitim Bir-Sen’de

A+A-

Eğitim-Bir-Sen Kafkas Üniversitesi’nde 2013 yılında elde ettiği sendika temsilciliği yetkisini 2016 yılında da açık ara farkla tekrar yeniledi.

20 Mayıs 2016 tarihinde saat 14.00’de Üniversite Senato salonunda yapılan ve Üniversite İşveren Yetkilisi, Üniversite Saymanlık Yetkilisi, Sendikaların Başkan ve yetkililerinin katıldığı toplantıda Eğitim-Bir Sen 264,  Türk Eğitim Sen 146,  Eğitim Sen 48, Eğitim İş Sen 17, Öge-sen 9, Beç-Sen 1 üye kaydı ile çalışmalarını tamamladıklarını tutanak altına alınarak mutabakat zaptı imzalandı.

Kafkas Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen Kars-2 Şube Başkan’ı Ergün Başkent yaptığı açıklamada,

“Kafkas Üniversitesi’nde 4 yıldır almış olduğumuz yetkiyi 2016 yılında da açık ara farkla yeniden Üniversitemizde yetkilendirildik. 2016 yılında 264 üye kaydı ile çalışmalarımızı özverili bir şekilde sürdürüyoruz. Bizlere bu çalışmalarımızda destek veren tüm Akademik ve İdari üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyor, bundan sonraki çalışmalarımızda da desteklerini bekliyoruz” dedi.

Başkent açıklamalarına şöyle devam etti:  

“Toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması için gösterilen çalışma ve çabalar, demokratik ve çoğulcu bir toplum düzeninin kurulabilmesi için birlik ve beraberliğimizin önündeki engelleri kaldırmayı ve kalıcı bir barış ortamının tesisini hedefleyen çalışmalara katkıda bulunacağımızı belirtmek istiyoruz. Dürüstlüğün en büyük erdem olduğunu biliyor, birey hakkının en temel insan hakkı olduğunu savunuyoruz. Toplumun kültür alt yapısını oluşturan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak insanımızın değer yargılarına saygı duyuyoruz. Sendikal mücadelede her zaman sorumluluk bilinci içinde, yapıcı, uzlaşmacı ve ilkeli davranarak, sendikal demokrasiyi egemen kılmak için mücadele ediyoruz,  Eğitim Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara ek olarak, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir.  Sınıf zümre, dil, din, ırk ve mezhep ayrımcılığı yapmadan, toplumun bir kısmını değil tamamını kucaklamak, iş kolumuzda çalışanların tamamını sendikamıza üye yapmak için sendikal mücadelemize değerli üniversite çalışanlarımız ile devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.