1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaz Spor Okulları büyük ilgi görüyor
Yaz Spor Okulları büyük ilgi görüyor

Yaz Spor Okulları büyük ilgi görüyor

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faaliyete sokulan Yaz Spor Okulları’na 16 dalda bin 500 öğrenci kayıt yaptırdı.

A+A-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Yaz Spor Okulları’nın yanı sıra 14-24 yaş gurupları arasında yaklaşık bin gencin diğer illere gezi amaçlı gönderildiğini söyledi.

Polat, “Her yıl olduğu gibi okulların tatil olması münasebetiyle ilimizde yaz spor okulları açılıyor. 15 tane branşta yaz spor okulu açılmış olup yaklaşık bin 500 çocuk ve gencimize sportif çalışmalar yaptırabiliyoruz.” dedi.

Polat daha sonra şunları söyledi:

“Bunun dışında sportif faaliyet olarak Artvin ilinde dağ kursu var. Milli takımı seçmek için 6 sporcumuz 16–19 tarihleri arasında Artvin ilinde yarışacaklar. Yine Ahmet cömert boks turnuvasına hazırlık amacıyla yıldız boksörlerimiz Azerbaycan’da ki turnuvada Necdet Ekinci, Murat Aydın 8–20 Ağustos tarihleri arasında Azerbaycan’da turnuvada müsabaka yapacaklar. Bunun dışında 9. yaz GAP oyunları Malatya’da devam edecek. 12 branşta faaliyet sürdürecek grup. Biz 8 branş’ta Malatya’da ki yaz oyunlarına katılacağız. Bunun dışında gençli kamplarımız devam ediyor. Bir kısmı Eylül bir kısmı da Ağustos ayında bitiyor. Doğu Akdeniz kampları Eylül ayında bitecek. Yaş Aralığı 14–24 tür. 10 Dönem kampımız var ayrıca toplanma bölgesiyiz. Iğdır ve Ardahan illerinin sporcuları da buraya geliyor. Her dönem 45 kişiyi doğa ve deniz kamplarımıza gönderiyoruz. Bu 10 dönem kampın 5 tanesi kız öğrenciler için diğer beş tanesi de erkek öğrenciler içindir. Bunun dışında şehirlerarası kültür projesi var. Bu proje de Ankara ve Trabzon ilinde yapılıyor. Bu projeler de 2 döne kız ve 2 dönem erkek olmak üzere 4 dönem gerçekleşiyor. Yine Selçukluların Anadolu’ya geçişi nedeniyle il bazında atletizm müsabakası düzenliyoruz. Ayrıca amatör spor kulüpleri başkanlığınca ortaklaşa düzenlediğimiz yeni yapılan sentetik sahamızda kurumlar arası futbol müsabakası düzenliyoruz. Buraya 6 kurumumuz müracaat etmiş. Bunun da müsabakaları 14’ünde başlayacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.