1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turan'ın İki İsteği
Turanın İki İsteği

Turan'ın İki İsteği

Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan’ın iki isteği vardı: Birisi sınırın açılması diğeri de demiryollarındaki sorunun çözülmesi.

A+A-

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan’ın en önemli iki isteği vardı: Birisi sınırın açılması diğeri de demiryollarındaki sorunun çözülmesi.

Turan Demiryolu için çok mücadele etti. Kars-Akyaka tren seferlerinin kaldırılması Başkan Turan’ı çok yordu. Konunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadı. Nihayetinde dün akyamda Sivas’ta idi. Yine tren seferleri için gitmişti. Kars’a döndüğünde şoförüne “Sen git ben özel aracımla gelirim” dedi. Sonra evinde kahvaltısını yaptı, eşiyle vedalaştı ve Akyaka yoluna koyuldu. Karayolunda hayatını kaybetti ama öncesi yine tren yoluyla bağlantılıydı. Çünkü dönüş yolu da Sivas’tan tren seferlerinin başlatılmasıyla start almıştı.

Bunun yanında  ikinci bir hedefi daha vardı. O da Doğukapı’nın açılması. Bunu isterken amacı Azerbaycan’ı küstürmek değildi. O her zaman Azerbaycan Türklerinin yanında olmuştu. Ama çaresizdi. İlçe ekonomisi gittikçe çöküyordu. Pancara uygulanan kota yüzünden üretim durmuştu. Patates ve buğday ekimleri de azalmıştı. İlçe göç veriyordu ve bunun gibi haklı nedenleri vardı. Geride tek bir şey kalıyordu o da sınır ticareti. İlçe halkının refah seviyesinin artması için çabalıyordu. Bunun için de Doğukapı’nın azılmasını istiyor diye kimi zaman suçlandı. Ama Turan’ı iyi tanıyanlar niyetini de iyi biliyordular.

Sonuçta bu iki önemli hedefine ulaşamadan hayatını kaybetti.

Geride ise ekonominin belinin doğrulmasını ve tren seferlerinin başlatılmasını bekleyen Akyakalılar kaldı. Umarız Turan’ın isteği yerine gelir ve ilçe halkı ekonomi açıdan rahatlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler