1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'ta Münazara
Sarıkamışta Münazara

Sarıkamış'ta Münazara

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Okulları arası Münazara yarışmaları, Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlendi.

A+A-

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının Okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, “Ailesini, Vatanını canından çok seven, kendisi gibi başkasını da seven, ilmin fazilet olduğunu düşünüp sımsıkı sarılan bu vatanı benimseyen gençler yetiştirmek en önemli unsurdur. Münazarayı münakaşadan ayıran yanı, münazaranın hem eğitici, hem öğretici olmasıdır.” diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu Başkanlığı’nda Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen münazaraların Jüri üyeliğini ise, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Ayşe Yıldırım ile Rehber öğretmen Savaş Yılmaz, METEM Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Kezban Doğan, Kazım Karabekir Lisesi Müdürü Ayhan Kaya ve Müdür Yrd. Gülçin Gündoğdu yaptı.

 

İlköğretim Okulları arası “Teknolojinin Yararları ve Zararları” konulu münazara da, 29 Eylül İlköğretim Okulu “Zararları”, Halitpaşa İlköğretim Okulu “Yararları” konusunda kıyasıya yarıştı. 29 Eylül İlköğretim Okulu “Zararları” konusuyla finale kaldı.

 

“Çocuğun Eğitiminde Okul mu Aile mi Önemli” konulu münazarada, Gazipaşa İlköğretim Okulu “Aile”, İsmetpaşa İlköğretim Okulu ise, “Okul” konusunda yarıştılar. Gazipaşa İlköğretim Okulu “Aile” konusuyla finale kaldı.

 

“Turizmin Gelişmesinde Doğa Güzellikleri mi Önemli Tesisler mi Önemli” konulu münazarada da, Şehit Fikret Gündüz İlköğretim Okulu “Doğa Güzellikleri”, Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu “Tesisler” konusunda yarıştılar. Şehit Fikret Gündüz İlköğretim Okulu “Doğa Güzellikleri” konusuyla finale kaldı.

 

“İnsanı Suç İşlemeye Toplum mu İter, Kişinin Kendisi mi” konulu münazara ise, Karakurt İlköğretim Okulu “Toplum İter”, Şehit Taner Baran YİBO “Kendisi” konusunda yarıştı. Karakurt İlköğretim Okulu “Toplum İter” ile finale kaldı.

 

“Ormanların Korunmasında Kanunlar mı, Eğitim mi Önemlidir” konulu münazarada, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu “Eğitim”, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu “Kanunlar” da yarıştılar. Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu “Eğitim” ile finale kaldı.

 

Münazaralarda izleyiciler, öğrencilerin hazır cevapları, mimikleri ve ses tonlarıyla adeta büyülendiler.

 

Finale kalan 5 okul arasında çekilen kuralarda Karakurt İlköğretim Okulu tur atlarken, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu ile 29 Eylül İlköğretim Okulu “Başarıda Zeka mı, Çalışmak mı”, Gazipaşa İlköğretim Okulu İle Şehit Fikret Gündüz İlköğretim Okulu ise, “Çok Gezen mi Bilir, Çok Okuyan mı” münazara konularıyla, 6 Mayıs’ta Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenecek olan finalde yarışacaklar.

 

Final münazaralarında birinci olan okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dizüstü Bilgisayar ile ödüllendirilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler