1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tiyatro ile Orman Sevgisi
Tiyatro ile Orman Sevgisi

Tiyatro ile Orman Sevgisi

Orman sevgisi tiyatro ile aşılandı. Tiyatro gösterisinin hedef kitlesi; orman köyleri ve ilköğretim öğrencileri oldu.

A+A-

Orman Genel Müdürlüğü’nce Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Sincap Çocuk Tiyatrosu, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde İlköğretim öğrencilerine yönelik oyun sahneledi.

 

Küresel ısınmaya karşı çocuklarda ağaç sevgisinin oluşmasını sağlamak amacıyla, Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenen tiyatro gösterimine; Sarıkamış Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hakan Çatalyürek, Orman İşletme personel şefi Beyhan Bulut, Halk Eğitim Müdürü Cazim Çelik, öğretmenler ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

 

Oyunda; orman ve ağaç sevgisi, ormanın korunması, orman yangınlarına karşı dikkat edilmesi gereken konular, orman yangını ihbar hattı Alo 177’nin önemi, bu hattın ücretsiz olduğu, ormanda ağaç kesenlerin başına nelerin gelebileceği gibi temalar anlatıldı.

 

Ayrıca, ormanı yok etmek isteyen avcı ve ona karşı çıkan Sincap’ın hikayesinin de canlandırıldığı tiyatro gösterisinde, küresel ısınmaya karşı çocuklarda ağaç sevgisinin oluşması için mesajlar verildi, doğa sevgisi ele alındı, “Ağaçları koruyun, çevreye duyarlı olun” mesajı verildi.

 

Sahnelenen oyunu İlköğretim öğrencileri büyük ilgiyle izlerken hem eğlendi hem de bilinçlendiler. Oyunun bazı sahnelerinde ise minik izleyiciler birer oyuncu oldular.

 

Sarıkamış Orman İşletme Müdür yardımcısı Hakan Çatalyürek, tiyatronun orman sevgisinin çocuklara aşılanması açısından en etkili yöntemlerden birisi olduğunu belirtti. Çatalyürek, “Hedef kitle olan çocuklara Orman ve Doğa sevgisini aşılamak için Orman Genel Müdürlüğünün organizasyonun da bir takım faaliyetlerde bulunulmaktadır. Tiyatro gösterileri de bunun bir parçasıdır. Tiyatro önemli bir görsel iletişim aracıdır bu nedenle tiyatro gösterileri ile çocuklara orman ve doğa sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Özellikle kırsal kesimde ve orman köylerindeki okullarda oyunların oynanmasını sağlıyoruz. Öğrencilerin tiyatroya ilgisi büyük oluyor. Hatta bazı köylerde büyük yetişkin insanlarda Sincap Çocuk Tiyatrosunun oyununu izliyor” dedi.

 

Orman İşletme personel şefi Beyhan Bulut da, ormanın ve ormancılığın önemli olduğu bir dönemden geçtiklerini, bu bağlamda hedef kitle olan çocuklara orman ve doğa sevgisini aşılamak için tiyatro ekibi ile işbirliğine gittiklerini ifade etti. Bulut, “Tiyatro önemli bir görsel iletişim aracıdır. Bu doğrultuda özellikle kırsal kesimde ve orman köylerindeki okullarda eğitim gören öğrencilere ulaşmak için tiyatro gösterileriyle çocuklara orman ve doğa sevgisini aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Oyunun sahnelenmesinde orman köyleri ve kırsal kesimdeki okullar seçilirken, oyunun sonunda ise katılımcılar, oyuncular ve öğrenciler topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.