1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kütüphane Açtılar
Kütüphane Açtılar

Kütüphane Açtılar

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında birlikte yapmış oldukları Kütüphanenin açılışı yapıldı.

A+A-

Kars Mehmetçik İlköğretim Okulu’ndaki Kütüphanenin açılışını; Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gökşen, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişler Şubesi Başkanı Adil Akkaya birlikte gerçekleştirdi. Açılış törenine Kafkas Üniversitesi öğretim görevlileri, bağışta bulunan esnaflar, proje sorumlusu öğrenciler, okul idaresi ve öğrenciler katıldı.

 

Proje Temsilcisi Durmuş Ali Çelik, Kütüphanenin önemini ve bir kütüphane kurmaktan duydukları sevinci anlattı. Çelik, “İnsanlık tarihi kütüphanenin yerine koyabileceği bir kurumu henüz daha keşfedebilmiş değildir. Çünkü Kütüphaneler okumamın, öğrenmenin, düşünmenin ve üretmenin yegâne odak merkezidir. Her türlü öğretme aşamasından merkez; resmi eğitim ortamı dışında yön belirleyici, hayata tutunabileceğimiz bilgilerin toplandığı kutsal mekanlardır. Ülkemizde, her sorunun altında yatan neden; bilgi ve onun doğrultusunda gerçekleşen bilginin eksikliğidir. Tarihi sorunlarımızı tarih bilinci ile eğitim sorunlarımız eğitim bilinci ile kültür sorunlarımızı kültür bilinci ile ve sağlık sorunlarımızı sağlık bilinci ile özümsemek mümkündür. O halde, her türlü bilinci besleyen bilgiyi ve bu bilginin kaynağı olan kütüphaneleri; Türkiye olarak, toplum olarak baş tacımız yapmak zorundayız. Düşünceden hareketle Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3/B sınıfı ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf Yonca Grubu üyeleri; Ali Çelik, Ferit Kılınç, Tuğba Karabörk, Mehmet Onbaşioğulları, Süreyya Kurtay, Gül Zeki, Lale Çelik, Zeynep Çavuşoğlu ve Zübeyde Ekiz Mehmetçik İlköğretim Okulu’na bu kütüphaneyi armağan ediyoruz.” dedi.

 

Açılışın ardından davetliler Kütüphaneyi gezerek okul öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler ve projede emeği geçen öğrencileri tek tek tebrik ettiler. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gökşen de kütüphaneyi çok beğendiğini ve okul öğrencilerinin buradan güzel bir şekilde yararlanacaklarını söyledi.

 

Son olarak okul öğrencilerine üniversiteli öğrenciler tarafından hediyeler dağıtıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum