1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Polis Noktasına Taciz Ateşi
Polis Noktasına Taciz Ateşi

Polis Noktasına Taciz Ateşi

Kars'ın Kağızman ilçesinde dün gece saat 23.00 sıralarında polis noktasına taciz ateşi yapıldı.

A+A-

Gece saat 23.00 sıralarında Kağızman ilçe merkezine iki kilometre uzaklıkta bulunan Karabağ mevkiindeki hidroelektrik santralı ve Karabağ Köprüsü arasında bulunan polis noktasında görevli özel harekat polislerine ateş açıldı. Gece karanlığında açılan ateşe polisler tarafından karşılık verildi. Taciz ateşi sonrası bölgede geniş güvenlik önlemleri alan ekipler bölgede arama ve tarama çalışmalarını sürdürüyorlar.

 

İLÇEYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROLLÜ YAPILIYOR

 

Kağızman'da polis ilçe giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

Polis, belirli noktaları tutarak ilçeye giren çıkan araçlarda arama yapıyor. Araçların bagajlarında ve içerisinde arama yapılırken, öte yandan da sürücü ve yolcuların GBT sorgulaması yapılıyor.

 

Kağızman İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgünül, ilçede mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak 24 saat kendisini arayabileceklerini söyledi.

 

İlçe Emniyet Amiri Özgönül, "İlçede her zamanki gibi rutin uygulamalarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği için yapılan bu kontroller ve denetimler. Arkadaşlarımız giriş ve çıkışlarda her zamanki gibi uygulamalarını yapıyor" dedi.

 

Kağızman Emniyet Müdürlüğü sıradan kontroller demesine karşın ilçede alınan güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olması ve bölgeye takviye özel hareket ekiplerinin gelmesi dikkat çekiyor. Özelikle kamu binaları ve bazı kritik noktalarda polis ve özel harekat ekiplerinin nöbet tuttuğu gözlendi.

 

Kars İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ilçedeki güvenlik önlemlerini yakından takip ediyor.

 

PKK EYLEMİ UYARISI

 

Terör örgütü PKK’nın şifreli mesajlarını çözen istihbarat birimleri 31 Mayıs gününden itibaren kanlı saldırılara hazırlandığını belirledi.

 

İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı tüm birimleri uyararak, gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.

 

Güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri terör örgütü PKK’nın Irak'ın Kandil Dağı'ndaki elebaşlarının Türkiye içindeki teröristlere şifreli yeni büyük eylem talimatı verdiğini ve teröristlerin eylem hazırlığında olduğunu belirledi. Mesajların bir kısmı deşifre edilirken, diğerlerini çözümlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

 

İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı tüm birimleri üst düzey yöneticilerin sıkı korunması, karakollarda önlemlerin artırılması için uyardı. Uyarı üzerine kırsal kesimde bulunan jandarma karakollarına, özel eğitimli komandolar, zırhlı araçlar, topçu birlikleri yerleştirildi. Tank takviyesi yapılan karakollardaki bütün termal kameralar ve teknik cihazlar kontrollerden geçirildi.

 

Terör örgütünün özellikle Kuzey Irak ve Türkiye içinde kayıplar vermesinin ardından, örgütün ‘fedai’ türü eylem yapabileceği belirtildi. Terör örgütünün büyük kentlerde de ses getirici saldırılar planladığı belirtilirken, Karadeniz grubuna da eylem için taliyat verildiği kaydedildi.

 

ÖCALAN'IN ÇEKİLDİĞİ GÜN EYLEM YAPACAKLARDI

 

Genelkurmay'ın çözdüğü mesajlarda PKK'nın 31 Mayıs'tan sonra kanlı eylemlere başlayacağı öngörülüyordu. Bu tarih Öcalan'ın bugün açıkladığı tarihle de örtüşüyor.

 

Kürt meselesinin barışçıl çözümü için muhatap bulamadığından yakınan Abdullah Öcalan da bugün  “31 Mayıs’tan sonra çekiliyorum. Ben bir savaş çağrısı değil bir savaş falan başlatmıyorum. Bundan sonra sorumluluk KCK’dadır, hatta BDP’de ve devlettedir’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.