1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Onur Ersançmış MHP’den Aday Adayı
Onur Ersançmış MHP’den Aday Adayı

Onur Ersançmış MHP’den Aday Adayı

ONUR ERSANÇMIŞ MHP KARS MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI...

A+A-

Ülkü Ocakları Genel Merkezi Teşkilatlandırma Birim Başkanı Onur Ersançmış, 14 Haziran 2015 tarihinde yapılması planlanan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kars milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Kararını yapmış olduğu yazılı bir basın açıklama ile kamuoyuyla paylaşan Onur Ersançmış, yıllarca Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yapmıştı.

Onur Ersançmış'ın yaptığı basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

''Uzun yıllardır devam eden idealist mücadele hayatımda, Kars'a ve Kars'ta yaşayan tüm insanlara hizmet etmek için yeni bir sayfa açmak istiyorum. Şahsi çıkarlarını milletin çıkarlarının üstünde tutan siyasetçilerin yanlış uygulamalarına son vermek ve en önemlisi etnik ırkçılığın yol açtığı tahribatı gidermek için bu yola çıktığımın bilinmesini istiyorum. Mensubu olmaktan onur duyduğum ve uzun zamandan beri birçok kademesinde görev aldığım ülkücü hareketin siyasi arenadaki temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyaset yapmanın ve bu vesileyle memleketim olan Kars'a hizmet etmenin arzusu içerisindeyim.

YENİ BİR YÖNETİM KURMAK İÇİN

Doğup büyüdüğüm, yıllarca köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak gezdiğim Kars'ta hayvancılık bitme noktasına gelmiş, esnaf, memur, çiftçi borç batağında, fabrikalar kapatılmış ve bu durum şehrin insanını büyük bir umutsuzluğa düşürmüştür. Biz, Kars'ta vefa, birlik ve kardeşlik üzerine yeni bir yönetim anlayışını hakim kılmak istiyoruz.

Kaderine terk edilen Kafkasların nazlı gelini Gazi Kars'ın makus talihini değiştirmek istiyoruz. Uzun zamandan beri yakın çalışma arkadaşlarımla birlikte hazırladığımız projelerle ülkeme, milletime, şehrime  TBMM’de daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum.”

ONUR ERSANÇMIŞ KİMDİR?

27.04.1984 tarihinde Kars Merkez Kümbetli Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı şehirde tamamladı daha sonra Kars Kafkas Üniversitesi MYO Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümünü bitirdi. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Vatani görevini İstanbul’da yaptı. 2010 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavını kazanarak Türkiye İş Kurumu’na Kamu Görevlisi olarak atandı. Ardından Kars Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim dalında Yüksek Lisans (master) yapmaya başladı. Yüksek Lisans eğitimi, ’’Dönüştürücü Liderlik Anlayışı ile Örgütsel Sessizlik’’ konusuyla tez aşamasındadır. Çocuk denecek yaşlardan itibaren Ülkü Ocaklarının hemen her kademesinde çeşitli görevler yaptı. Son dönemde 2004-2009 yılları arası Kars Ülkü Ocakları 2. Başkanlığı ve 2009-2013 yılları arasında Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı yaptı. İl Başkanlığı döneminde birçok sosyal ve kültürel proje gerçekleştirdi, gençliğin milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesi için özellikle eğitim faaliyetlerine öncelik verdi. Daha sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi Teşkilatlandırma Birim Başkanlığına getirilen Onur ERSANÇMIŞ halen bu göreve devam etmektedir. MHP Genel Merkezi bünyesindeki ’’Siyaset ve Liderlik Okulu’ndan’’ başarıyla mezun olup diplomasını aldı. Çevresinde dürüst ve ağırbaşlı kişiliğiyle tanınan Onur ERSANÇMIŞ evli ve bir çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.