1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Namık Öktem Vefat Etti
Namık Öktem Vefat Etti

Namık Öktem Vefat Etti

Demiryolu çalışanı Raybüsle son yolculuğuna uğurlandı...

A+A-

Devlet Demir Yoları’nın(DDY) 41 yıl her biriminde gece-gündüz demeden çalışan Namık Öktem (63) hastalığı nedeniyle uzun süre gördüğü tedavi sonrası hayata veda etti. Evli ve 4 çocuk babası olan Öktem, 3 yaşından bu yana haşır neşir olduğu demir yollarında genç yaşında işe başladı. O günden sonra da örünün tüm zamanını bu hizmete ayırdı. Geçtiğimiz yıl emekli olduktan sonra yakalandığı hastalık nedeniyle tedavi olmak için hastane hastane gezdi. Ancak yapılan tüm tedavilere rağmen bir türlü sağlığına kavuşamayan Öktem dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Bugün de İstasyon Mahallesi Camii’nde kılınan öğlen namazına müteakip uzun yıllar çalıştığı Devlet Demir Yolları Gar binasına getirilen Öktem için tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan DDY İşçi Sendikası Kars Şube Başkanı Dinçer Yılmaz, arkadaşlarının kendisine hayatının en zor konuşma görevini bugün verdiklerini belirterek, “63 yıllık ömrünün mübalasız 60 yılını rayların arasında, vagonların üzerinde, altında, kumandasında, tamirinde, sevkinde, her türlü tadilat ve tamirat işlerinde geçiren ağabeyimizdi. Yeri geldiğinde ağabeyim, yeri geldiğinde arkadaşım, yeri geldiğinde amirim olan sevgili Namık ağabeyimi son yolculuğuna uğurlarken demiryolcu arkadaşları olarak ömür boyu beraber olduğumuz ağabeyimize son vazifemizi yapmak istedik. Ben; çalışan, emekli olan bütün arkadaşlarımın gönüllerine, duygularına tanıklık ederek canı yürekten, canı gönülden hepimiz O7na üzerimizde olmayan haklarımızı helal ettik. İnşallah O da bize hakkını helal etmiştir. Allah, evlatlarına, eşine, kardeşlerine anne ve babasına sabırlar ihsan eylesin. Allah O’nun makamını Cennet eylesin. Bağışlayın; aslında Namık Öktem için söylenecek çok şey var ama sözün ittiği yerdeyiz. Allah rahmet eylesin, başımız sağ osun.” dedi.

Törene katılan ailesi, mesai arkadaşları ve sevenlerinin omuzlarına Raybüse taşınan cenaze daha sonra siren sesleriyle Asri Mezarlığa doğru yola çıktı. Yaklaşık 500 metre Raybüsle taşınan cenaze omuzlarla cenaze aracına konuldu ve Asri Mezarlığa götürülerek gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, DDY İşçi Sendikası Kars Şube Başkanı Dinçer Yılmaz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kars Şube Başkanı Burhan Taş, demiryolu çalışanları, sevenleri ve ailesi katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.