1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Miniklerin rüyası Masal Parkı’nda başladı
Miniklerin rüyası Masal Parkı’nda başladı

Miniklerin rüyası Masal Parkı’nda başladı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Proje Geliştirme Dersi kapsamında Yard. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde çok önemli bir projeye daha imza attılar.

A+A-

Öğrenciler, Kars merkeze bağlı Çığırgan İlköğretim Okulu’nda okuyan minikleri Kars’ta misafir ederek, daha önce hiç gezmedikleri ve görmedikleri yerleri gezdirdi. Çığırgan İlköğretim Okulu’ndan 21 öğrenciyi öğretmenleri nezaretinde Kars’ta misafir eden Kafkas Üniversitesi’nden 5 öğrenci ilk olarak çocuklara ‘Masal Parkı’nda unutulmaz anlar yaşattı.

Hafta sonu olması münasebetiyle tıka basa dolu olan Masal Parkı, öğrencilerin tam da amaçladığı doğrultuda miniklerin sosyal alanlarla ve kalabalık kitlelerle buluşturulmasının önünü açtı. Salıncaklara binen, tahterevalli keyfi yaşayan, yakar top oynayan ve üniversiteli ağabeyleriyle birlikte türküler söyleyerek halaylar çeken miniklerin neşesi görülmeye değerdi.

Daha sonra üniversiteli ağabeyleriyle Masal Parkı’nda piknik havasında öğle yemeği yiyen minikler, daha sonra daha önce hiç görmedikleri Kars’ın tarihi ve kültürel dokusuyla tanıştırıldı. İlk olarak Kars Namık Kemal Evi önünde bulunan Heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından yapılan minyatür Kars’ı gezen öğrenciler, bir an önce gerçeklerini görmek için heyecanlandıklarını kaydettiler.

Tarihi Taş Köprü, Kars Kalesi, Evliya Camii, Kümbet Camii ve kent merkezinde bulunan birçok tarihi dokuyu bir bir üniversiteli ağabeyleri ve öğretmenleri nezaretinde dolaşan minikler, güzel gördükleri her noktada fotoğraf çekinerek, anı ölümsüzleştirdiler. Son olarak Kars Müzesi’ni gezen minikler, Kars’ın bilmedikleri yüzünü tanıma fırsatı sağlayan üniversiteli ağabeylerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Projede yer alan Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden Fatih Tonğ, “Bizim amacımız Kars’ın köylerinde yaşayan ve daha önce Kars’ın güzelliklerini bilmeyen öğrenci kardeşlerimizi sosyal alanlara kazandırmak, sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktı. Bu anlamda bugün Çığırgan Köyü’nden minik kardeşlerimizi misafir ettik ve çok eğlenceli vakit geçirdik. Hepsinin mutluluğu gözlerinden okunuyor, bu da bizi oldukça mutlu etti.” diye konuştu.

Çığırgan Köyü İlköğretim Okulu öğrenciler ise; “Bizi buraya getirip, Kars’ı tanıma fırsatı sunan üniversiteli ağabeylerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimizin daha önceden sözü vardı ve bu günü heyecanla bekliyorduk. Sonunda geldik ve Masal Parkı’nda oyunlar oynadık, yemekler yedik ve Kars’ın çok güzel yerlerini görme şansı bulduk.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.