1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaz gecesinde buluştu
Kaz gecesinde buluştu

Kaz gecesinde buluştu

Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’ndeki Serhat Karslılar Derneği’nin organize ettiği “Geleneksel Kaz Gecesi” Çayırova Arzum Düğün Salonunda gerçekleşti.

A+A-

Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan geceye protokolün ilgisi büyük oldu. Serhat Karslılar Derneği’nin yapmış olduğu faaliyetler slayt şeklinde sunuldu. Serhat Karslılar Dernek Başkanı Atilla Kızılboğa, “Değerli katılımcılar, dernek üyelerimiz, misafirimiz, hepiniz bu güzel gecemize hoşgeldiniz. Bu güzel birlik ve beraberliği yaşamanın gururu içindeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

SARIKAMIŞ’I UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de, ”Değerli Karslı hemşehrilerim; öncelikle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Özellikle bu hemşehri derneklerini önemsiyorum. Zamanım olduğu süre içerisinde bu tür programlara katılıyorum. Bu dernekleri neden önemsiyorum; şu açıdan önemsiyorum. Bu dernekler gelecek nesillere bizim örf, adet ve kültürümüzü aktaran kurumlar halindedir. Özellikle böyle Anadolu’dan göç edip büyük kentlere gelince burada iş yoğunluğu içerisinde, geçim derdi içerisinde ve yoğun mesai içerisinde çocuklarımıza maalesef anne-babalar olarak yöremizin örf ve adetlerini aktaramıyoruz, kültürümüzü aktaramıyoruz, geleneklerimizi aktaramıyoruz. Anadolu’muzda olduğu gibi Kars’ımızda da örf ve adetlerimiz, kültürümüz var. Büyüklere saygı, küçüklere sevgi çok çok önemli. Bunları bu tür dernekler kanalı ile aktarılması lazım. Yine dernekler kanalı ile özellikle bu bölgede yaşayan hemşehrilerimizin sıkıntılarına destek olmamız lazım, yardımcı olmamız lazım. Yine bu dernekler aracılığı ile imkanları müsait olmayan okuyamayan hemşehrilerimizin çocuklarına burs organizasyonları yapılması lazım. Bu gençlere sahip çıkılması lazım. İşte bu dernekleri bu açıdan önemsiyorum. Bildiğiniz gibi ben aslen Erzurumluyum ama ilk gördüğüm şehir Kars, Sarıkamış oldu. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokulu Sarıkamış’ta okudum. O dönemde Sarıkamış’ta kardeşimle birlikte kalıyorduk. Bir komşumuz vardı güz ayında kaz kestiğinde bize de getirir verirdi. Sarıkımış’ı unutmam mümkün değil. Bu güzel gecede emeği geçen dernek başkanına ve yönetimine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

DERNEKLERE BELEDİYE OLARAK DESTEK VERİYORUZ

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ise, “Hepinizi selamlıyorum. Hepimiz daha iyi yaşama umudu ile Çayırova’ya ve diğer ilçeler memleketlerimizden gelip yerleşmişiz. Ama geleneklerimizi, töremizi unutmamışız. Onları unutmamak içinde bu tür dernekleri oluşturmuşuz. Bu dernekler hamdolsun kültürümüzü gençlere bize unutturmamış, yaşatmış. Yaşaması için bizde belediye olarak destek vermişiz bütün derneklerimize. Arzumuz, amacımız genç nesillerimiz geldiğimiz yerlerin yemek kültürünü, folklor kültürünü, aşık kültürünü, örf ve adetlerini unutmasın diye bu yüzden derneklerimize destek veriyoruz. İnanıyoruz ki derneklerimiz önemli ihtiyacı karşılıyor. Belediyenin yapmış olduğu işi yapıyor aslında. Yani topluma kendi hemşehrilerine sahip çıkıyor Aynı zamanda kültürünü de yaşatıyor. Bu vesile ile derneklerimizi önemsiyoruz. Bizler kaymakamımızla birlikte halk eğitim müdürümüzle birlikte derneklerimiz kültürünü yaşatsın diye ortak projeler üretiyoruz. Bu güzel gecede emeği geçen dernek başkanına ve yönetimine teşekkür ederim”. diye konuştu. 

KAZ GECESİNE PORTOKOL AKIN ETTİ

Kaz gecesine AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Kocaeli İl Genel Melis üyesi Servet Günay, Kocaeli AK Parti Başkan yardımcısı Şevki Demir, Çayırova ilçe Başkanı Nazmi Özmen, CHP Çayırova ilçe Başkanı Rasim Meriç, DSP Çayırova İlçe Başkanı Beysafa Yılmaz, Çayırova İSU Müdürü İsmail Demirci, AK Parti Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Lütfü Cantemur, Çayırova Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇEADER) Başkanı Uğur Furkan Eşitti ve yönetimi, Darıca Kars ili ve ilçeleri Dernek Başkanı Arif Gülen ve yöneticileri, Gebze Kars Ardahan Iğdır (KAL)Dernek Başkanı Metin Baytöre ve Yöneticileri, Çayırova Serhatspor Kulüp Başkanı Beysefa Düğün, Çayırova Bayburtlular Dernek Başanı Nejdet Korkmaz, Darca Farabai Devlet Hastanesi eski Müdürü Cebrail Kuru, Mahalle muhtarları, esnaflar, dernek üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Aşıkların ve yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede Kars’ın kazı, bulgur pilavı, lavaşı ve çeçil peyniri ikram edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.