1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın yeni Anadolu Lisesi açıldı
Kars’ın yeni Anadolu Lisesi açıldı

Kars’ın yeni Anadolu Lisesi açıldı

Kars’ın ilk özel lisesi olma unvanını Özel Boğaziçi Anadolu Lisesi elde etti.

A+A-

Kars’ın en iyi matematik öğretmenlerinden olan Davut ve Ziya Mingsar kardeşlerin de ortakları arasında bulunduğu Özel Boğaziçi Anadolu Lisesi, sekiz ay süren hummalı çalışmanın ardından geçtiğimiz günlerde Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yanında hizmet vermeye ve öğrenci kaydetmeye başladı.

Aynı zamanda okulun kurucu müdürü de olan Ziya Mingsar ‘Bilimsel ve sanatsal değerler ekseninde kişiye özgü eğitim’ sloganıyla işe başladıklarını, temel ilkelerinin sorumluluk duygusuna sahip, sadece başarılı değil aynı zamanda insani ve ahlaki değerlere sahip, üretken bireyler yetiştirmek ve gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti. Mingsar, ‘Bir eğitim yuvasına öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Artık memleketimizde de velilerin çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri,  başarıya odaklı bir Özel Anadolu Lisesi var’ derken, kardeşi Davut Mingsar ise Boğaziçi Anadolu Lisesi’nin sadece kurucu ortakları olmadıklarını, aynı zamanda okulda öğretmenlik de yapacaklarını belirtti.

Okul müdürü Sedat Bozkuş ise, eğitim kadrolarının çok iddialı olduğunu söylerken, bölgede branşlarında en iyi öğretmenleri seçmeye özen gösterdiklerini ve başarıya odaklandıklarını da sözlerine ekledi. Kapılarının herkese açık olduğunu belirten Bozkuş, öğrenci kayıtlarının devam ettiğini, 9-10-11-12 olmak üzere her sınıftan yeni ve nakil öğrenci alabildiklerini ifade etti. Bozkuş ayrıca, Fen ve Anadolu Liseleri’nden gelen öğrencilere özel indirimler uyguladıklarını da sözlerine ekledi. 

1800 metrekare açık ve 1500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan ve 264 öğrenci kapasiteli okulda en son teknolojik donanımlara sahip 20 kişilik sınıflar, üç adet laboratuvar, bir adet müzik sınıfı, bir adet spor salonu, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, yemekhane ve kantin bulunuyor. Daha önce TOKİ’nin inşa ettiği, Kars İl Özel İdaresi’ne ait olan ve atıl durumda bulunan binayı restore eden ve lise haline getiren girişimciler, bu işe maddi manevi çok emek verdiklerini ve sonuçta Kars’a güzel bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Özel Boğaziçi Anadolu Lisesi, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde eğitim faaliyetlerine devam etmekte olan Özel Boğaziçi Eğitim Kurumları’na bağlı olarak ve bu kurumlardan her anlamda profesyonel destek alarak eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirecek.

b-1.jpg

b-2.jpg

b-3.jpg

b-4.jpg

b-5.jpg

b-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.