1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın Fethinin 952'nci yıldönümü
Karsın Fethinin 952nci yıldönümü

Kars'ın Fethinin 952'nci yıldönümü

Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 952’inci yılı etkinliklerinde Fetih Pilavı dağıtıldı.

A+A-

ÖĞLE NAMAZI ÇIKIŞI FETİH PİLAVI DAĞITILDI

Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 952’inci yılı nedeniyle Kars Valiliği’nce İl Müftülüğü tarafından mevlit programı düzenlendi.

16 Ağustos günü Kars Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, vali yardımcıları, başkan yardımcıları, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, İl Müftüsü Mehmet Genç, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlitte Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. İlahiler okundu ve müezzinler tarafından mevlit programı icra edildi.

BİRLİK VE BERABERLİR MESAJLARI VERİLDİ

Mevlidin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili vaaz veren İl Müftüsü Mehmet Genç, bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlikten söz ederek, vatanın, bayrağın, toprağın ve maneviyatın önemine vurgu yaptı. Müftü Mehmet Genç, 15 Temmuz gecesi ülkemiz üzerine oynanmak istenen oyunların ve girişimin ümmetin sağduyusu ve birliğiyle bertaraf edildiğini dile getirerek, bu beraberliğin devamlılığını diledi.

Genç ayrıca, “Buz bu vatanı ecdadımızın o alın teriyle, kanıyla sulanan şu vatanın her karış toprağında şehit kanı olduğunu unutmayalım.” diyerek, toplumun kaynaşması, birlik ve beraberliğin önemine de değindi. Müftü Genç, “Allah birliğimizi. Dirliğimizi daim eylesin. Hiç şüphe yok ki varlıkların kıymetini bilmek yokluğa tahammül etmekten zordur” ifadesini kullandı.

Müftü Genç, daha sonra şu duayı yaptı:

“Yarabbi; bizleri bölmeye çalışan iç ve dış mihraklara fırsat verme yarabbi. Ya İlahel Alemin öncelikle diyoruz ki bu tür yanlışlara düşenleri islahu tövbekar eyle. Hidayet nasip eyle. Kur’an’ın ahlakından hissedar eyle. Ama yok bundan da nasibdar olmayacaklarsa yarabbi senin Kahhar sıfatında var, kahru perişan eyle yarabbi.”

Vali Rahmi Doğan, beraberindekiler ve vatandaşlar öğle namazı ardından evliya bahçesine kurulan Fotoğrafçı Vedat Akçayöz’ün Ani temalı resim sergisini ziyaret ettiler. Burada bir açıklama yapan Kars Valisi Rahmi Doğan, “1064 yılında Anadolu kapıları Türklere açıldı. 1064’te Sultan Alparslan Ani’yi fethetti. Türkler bu süreç sonrasında Anadolu kapılarına gelmiş oldu ve 1071’de Malazgirt zaferi oldu. Ağustos ayı bizler için zaferlerle dolu olan aylardan bir tanesidir. Bu anlamda Büyük Taarruz, 1526 Mohaç Muharebesi, 1064’te Türkler Anadolu kapılarına geldi ve Viyana kapılarına kadar ilerlediler. Bu coğrafya zor bir coğrafya ve maliyetleri yüksektir. Dolayısıyla 1064’ten öncesi ve sonrasında bu topraklar uğruna şehitler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu topraklar için şehit vermeye değer, buradaki topluluğun tamamı da bu düşüncededir. Rabbim tüm şehitlerimize gani gani rahmet etsin, mekanları Cennet olsun. Bundan sonra bu toprakların bizden sonraki nesillere, torunlarımıza ve evlatlarımıza teslimi de çok önemli, bu nedenle millet olarak, devlet olarak dimdik ayakta durmamız lazım. Çok çalışmalı ve gayretle üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz lazım. Hepimiz üzerimize düşen görevleri layığıyla yerine getirdiğimiz takdirde bu coğrafyada kıyamete kadar yaşarız inşallah.” Şeklinde konuştu.

Program kapsamında Evliya Camii Külliyesinde bulunan Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri türbesi önünde camiden çıkan cemaate pilav, et ve ayran ikram edildi. Yaklaşık bin kişiye sunulan yemek ikramının ardından vatandaşlar hem külliyeyi gezdi hem de türbe ziyaretlerinde bulunarak bol bol dua etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.