1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Domuz Avı Başladı
Domuz Avı Başladı

Domuz Avı Başladı

Kars Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ; “Yaban Domuzu Avı” nın başladığını duyurdu.

A+A-

Kars Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir, yörede yaban domuzunun tarım alanlarında yol açtığı zararların önlenmesi için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

 

Sarıkamış, Kağızman ve Susuz ilçelerinde yaban domuzu popülasyonun artması sebebiyle, tarım alanlarına zarar vermeye başladıklarını belirten Bilgir, ‘’Tarım alanlarına olan zararlar köy ve mahalle muhtarlarınca, İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirilmiş. 2010-2011 Merkez Av  Komisyonu kararı gereği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkisi ile mücadele maksatlı yaban domuzu sürek avı 27 Mayıs tarihi itibariyle başlatılmıştır. Kağızman ilçesi, Kötek köyünde, Selim ilçesi, Başköy Köyünde ve Susuz ilçesi İnkılap Mahallesinde, İl Müdürlüğümüz Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi elemanları bir komisyon oluşturarak, zarar gören alanları mahallinde incelenerek, bir zarar tespit tutanağı yapılmıştır. Bu tespit tutanağına istinaden, yöre güvenlik güçlerini de haberdar ederek, yerel avcılarımızla, sürek avı başlatmış durumdayız’’ diye konuştu.

 

Bilgir, mücadele maksatlı yaban domuzu sürek avının amacının, yaban domuzlarının tarım alanlarına verdiği zararı önlemek olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.