1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çobanlık Sertifikaları Sahiplerini Buldu
Çobanlık Sertifikaları Sahiplerini Buldu

Çobanlık Sertifikaları Sahiplerini Buldu

42 çiftçi kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

A+A-

Kars Arpaçay İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları arasında yapılan protokol sonucunda ilçe Halk Eğitim Müdürlüğünde verilen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” kursunun tamamlanmasının ardından başarılı olan 42 çiftçi kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Kaymakam Faruk Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Başarılı kursiyerlere hediyeleri ve sertifikaları protokol üyeleri tarafından verilirken Kaymakam Faruk Erdem ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün’nün çobanların giymiş olduğu kepenek kıyafetini giymeleri salonda renkli anlara sahne oldu.

Kaymakam Erdem, Tarım İl Müdürü ve Birlik Başkanı birer konuşma yaptı. Kaymakam Erdem; sertifika töreninde sertifikalı çobanlar için yapmış olduğu konuşmasında çobanlık mesleğinin toplum içerisinde güvenilir, çalışkan ve özverili insanlar tarafından icra edilen çok önemli bir meslek olduğunu belirtti. Erdem, verilen eğitim sayesinde bu mesleği daha profesyonel ve bilinçli olarak yapacaklarını ifade etti ve sertifikaların tüm çobanlara hayırlı olmasını diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.