1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Askeri Ateşeler Kars’a Çıkarma Yaptı
Askeri Ateşeler Kars’a Çıkarma Yaptı

Askeri Ateşeler Kars’a Çıkarma Yaptı

Ankara'da görev yapan yabancı askeri ataşe ve ataşe yardımcıları Kars'a çıkarama yaptı.

A+A-

Aileleri ile birlikte dün Kars’a gelen yaklaşık 50 askeri ateşe, polisin almış olduğu yoğun güvenlik önlemleri arasında Kars’ta tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler. Hava yolu ile Kars’a gelen ve özel bir otelde konaklayan ateşe ve aileleri birlikte yedikleri öğle yemeğinin  ardından ilk olarak 12 Havariler Kilisesi’ni gezdi. Burada Arka planda bulunan tarihi Kars Kalesi’ni arkasına alan ateşeler, aileleriyle birlikte bolca hatıra fotoğrafı çektirdiler. Burada Kars Müze Müdürlüğü’nde ki  görevliler tarafından başta Türkçe ve İngilizce olmak üzere tarihi yerler ve 12 Havariler Kilisesi hakkında bilgiler verildi. 12 Havariler Kilisesi’nin Kiliseden camiye çevrildiğini öğrenen bazı ataşeler ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Daha sonra da ateşe ve aile bireyleri ayakkabılarını çıkartarak camiye çevrilen kiliseyi gezerek uzun süre incelediler. Bu sırada camide görevli olan imamın da ziyaretçilerle yakından ilgilendiği ve konuksever bir tutum sergilediği gözlendi. Ataşeler özellikle orijinalliği 900 küsür yıldan beri bozulmadan günümüze kadar gelen apsis ve vaftiz odalarını dikkatle incelediler.

Ateşeler daha sonra polisin almış olduğu güvenlik tedbirleri eşliğinde Kars Müzesi’ni ve ardından da Kars Kalesi’ni gezdiler.

Geceyi Kars’ta geçiren Ateşeler, bu günde Ani Ören Yeri’ni gezdikten sonra da hava yolu ile Kars’tan ayrılarak Ankara’ya hareket edecekler. Öte yandan Ateşelerin Kars’ta yaptıkları gezi ve incelemeler hakkında yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.