1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahıska’nın acısı 70 yıldır dinmiyor
Ahıska’nın acısı 70 yıldır dinmiyor

Ahıska’nın acısı 70 yıldır dinmiyor

Karaçanta: Ahıska’nın acısı 70 yıldır dinmiyor...

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Stalin’in yönetimindeki Sovyetler Birliği rejimi tarafından bugünkü Gürcistan’ın Ahıska bölgesinden 14 Kasım 1944’te Orta Asya’ya sürgün edilişinin 70. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

“Ahıskalı’nın 70 yıldır dinmeyen acısı, bitmeyen gözyaşı, ayrılık ve hüznün başlangıcı demektir” diyen Karaçanta, “Bundan 70 yıl önce Türkiye sınırına sıfır noktada, şehir merkezi ise 15 kilometre mesafede olan şu anki Gürcistan sınırları içerisinde bulunan Ahıska ve köylerinde yaşayan Ahıska Türkleri, 14 Kasım gecesi topraklarından koparılıp, aileleri dağılarak sürgüne gönderildi.” dedi.

Ahıskalılar’ın sürgün dramını bilen herkesin içinde bir burukluk, gözlerde yaş ve hüzün eksik olmadığını ifade eden Başkan Karaçanta, “70 yıl önce yaşanan acı sürgün olayı hala içimizi burkuyor. Çünkü Ahıskalı canımız, kanımız, akrabamız, dayımız, halamız demek. 1944 yılı 14 Kasım akşamı on binlerce Ahıskalı ile birlikte sürgün edildi kimsenin bilmediği yaban ellere. Sürgün edilen yüz binin üzerindeki Ahıskalı gibi yurtlarından koparılıp aylarca tren vagonlarında Rusya’nın değişik yerlerine sürgüne gönderilirken soğuktan ölen, hastalanan, perişan olan bu halkın acısını içimizde hissediyoruz. Ahıska sürgünü boğazımızda lokmamızı düğümleyen, olaya tanıklık edenlerin anlatımlarını duydukça gözlerimizden yaşları eksik etmeyen, yüreğimizden acısı eksik olmayan bir özel isim. Rus komünist diktatör Stalin’in emriyle nereye sürgün edildiklerini dahi bilemediğimiz akrabalarımızın sürgün edilişlerinin üzerinden tam 70 yıl geçti. Acılara maruz kalan tüm Ahıskalılar’ın sürgün yıldönümünün 70. yılında özlem ve acı ile anıyor, sürgün esnasında yaşamlarını yitiren tüm Ahıskalılara yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.