1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adımız Farklı, Soyadımız Türkiye Ols
Adımız Farklı, Soyadımız Türkiye Ols

Adımız Farklı, Soyadımız Türkiye Ols

Gürbüz Çapan: Adımız Farklı Olsun, Soyadımız Türkiye Olsun...

A+A-

Çapan, CHP Milletvekilleri Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir’e destek için Kars’ta…

Esenyurt Belediyesi Kurucu Başkanı Gürbüz Çapan, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimleri için CHP’ye destek vermek için geldiği Kars’ta çalışmalarına devam ediyor.

Çapan yaptığı açıklamada kendisinin CHP’li olduğunun altını çizerek ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da etnik ayrımcılığa karşı olduğunu söyledi. Bu tartışmanın Cumhurbaşkanı katında ‘Yerli ve Milli’ kavramları ile köklenmekte olduğunu da açıklamasında ifade eden Çapan, “Adımız farklı olsun, soyadımız Türkiye olsun” sözü ile tepki gösterdi.

KARS’TA HER BİREY HEM MİLLİ HEM DE YERLİDİR

Kars ve çevresinde yaşayan her bir bireyinin hem milli, hem de yerli olduğuna vurgu yapan Çapan: “Ben CHP’liyim. Kars’ta üzüntü duyduğum bir tartışma var. Hatta bu tartışma Cumhurbaşkanlığı katında başlayan bir sorundur. Cumhurbaşkanı’nın yerli ve milli gibi sözlerini üzüntüyle karşılıyorum. Kars’ın her bireyi hem millidir hem yerlidir. Biz Karslılar olarak adımız farklı olsa da soyadımız Türkiye’dir. Biz son zamanlara kadar hiç bir etnik bir tartışma yaşamadık. Mesela benim etnik yapımı bilen yoktur. Herkes benim ırkım için bir şeyler söyler. Bende her kesten bir parça vardır. Bu nedir? Buna son vermek lazım. Yani bizim kimsenin etnik kimliğiyle, dini kültürüyle alıp veremediğimiz yoktur. Benim babamın anası Kürt, babası terekemedir. Anam yerli, şimdi ben burada neyim? Benim eşim Azeri’dir. Biz Karslıyız. Hepsinden var kanımızda. Kesip kanımızı mı boşaltacağız anlamadım ki. Bu tartışmalar doğru tartışmalar değil.” Dedi.

13 YILDA AĞIR BİR TAHRİBAT KÜLTÜRÜ YAŞANDI

13 yıllık AK Parti iktidarı ile Türkiye’de ağır bir tahribat kültürü yaşandığını iddia eden Çapan, bu yıllar boyunca demokrasi kültürü ve hukuk anlayışının felç edildiğini savundu. Tüm bu sorunların 1 Kasım ile birlikte Türkiye’nin kurucu partisi CHP ile birlikte MHP ve HDP’nin de katılımıyla yetkiyi paylaşarak ve yetkiyi paylaşma kültürünü geliştirerek aşabileceğini de ileri süren Çapan: “Bunun için Kars’tayım. Yani bizim kimsenin etnik kimliğiyle, dini kültürüyle alıp veremediğimiz yoktur. Mesela ben 3 dönem Esenyurt Belediye Başkanlığı yaptım. Asfalt yapıyorduk. Çok dar imkanlarımız vardı. Benim ilk asfalt yaptığım yerler cami ve okul çevreleri olurdu. Başta kadınlar, yaşlılar ve özelliklede çocukların ortak yaşam alanlarına hizmet yapmaya çalışırdım. Hizmeti neye göre yapacağız? Bizden önceki yöneticiler, bazı mahallelerde oy vermeyenlere hizmet götürmemişlerdi. Biz tam tersini yaptık ve hizmetlere oy vermeyen yerlerden başlamıştık. Ben ilk zamanlarda ‘Kürt’ diye aşağılayanlar daha sonra bana sahip çıktılar. Şimdi de Kars’ta da bu zorluğun aşılması gerekiyor.” Dedi.

CHP, SOL YANIMIZDIR YANİ DÜZGÜN TARAFIMIZDIR

Bu zorlukların ancak ve ancak CHP iktidarı ile ortadan kalkacağını da ileri süren Gürbüz Çapan, açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “CHP,  zayıftır yanımızdır ama düzgün tarafımızdır ve sol yanımızdır. Dolayısıyla Kars’ta ki hemşerilerime yaptığım çağrı şu: Adayın adı önemli değil. Sanki ben adayım ve tüm hemşerilerimle konuşuyorum. Adayımsın? Diye soruyorlar ve ‘tabi ki adayız’ diyorum. Türkiye’yi yönetmeye adayız. Koalisyon ortağı olacağız. Muhtemel ki AKP yüzde 35’in altına düşerse biz büyük ortak olacağız. Böyle bir şey olursa bende bu işin içinde olacağım. Bu Kars’a da Karslıya da iyi gelir.

BAŞKAN KARAÇANTA’YA ÖNERİLERDE BULUNDU

Kars ile ilgili bir takım hayallerimiz var. Benim aday olmam gerekmiyor. Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karaçanta’ya da Kars’ın tarih, kültür ve mimarisi bakımından önerilerimiz ve çağrıda bulunuyorum. Örneğin Su Kapı Mahallesinde beton binalar kaldırılıp taş binaya çevrilebilirse yani eski haline getirilebilirse Kars bambaşka olur. Heykeltıraşlar, sinema sanatçıları, müzisyenler bu mahalleleri kullana bilir. Bütün sanat çevreleri gelir burada hayat bulur. Birbirimizle konuşursak bunu hallederiz.

KARAÇANTA’YA ÖVGÜ

Kars Belediye Başkanının çok güzel asfaltlar yaptığını gördüm. Kaliteli ve görünüşü de çok güzel olmuş. İyi bir şey olunca destelememiz gerekiyor. Başka parti olunca başka bir şey mi oluyor, ne fark eder? Kars’a kim güzel şeyler yapıyorsa Allah razı olsun. Ondan sormayız, sorgulamayız ve takılırız peşlerine, birlikte yürürüz.

KARS, KAFKASYA’NIN DA BARIŞ KENTİDİR VE BARIŞ ADASIDIR

Kars, Kafkasya’nın barış kentidir ve barış adasıdır. Kars, dediğimiz sadece burası değil ki bütün Kafkasya’dır. Yani Çerkez, Azeri, Ermeni, Gürcü olmak üzere alayı gelmiştir bu bölgeye bütün alüvyonlarını dökmüşlerdir. Keşke burada olsalardı da onlar da Kiliseye gitselerdi. Bir kere ayıp etmişiz… Ben Belediye Başkanından kamuoyu önünde rica ediyorum. Asıl adı Aleksander Nevski Kilisesi olan Fethiye Camisinin minarelerini kaldırsınlar, Rusya ile temasa geçsinler çan kulelerini ve o eski soğanbaş kuleleri yeniden kursunlar. Bundan daha güzel bir şey ola bilir mi? Gidersin resim çektirirsin orada tüm dünyada ziyaretçiler ve turistler gelir Kars’a. Şimdi neye benziyor’. Bu ayıptan bizi kurtarsınlar. 1985 de biz neyi fethediyoruz. Kiliseyi camiye çevirip adını da ‘Fethiye Camisi’ koyuyoruz. Neye ve kime düşmanlık ediyoruz. Biz sağla-solla, yedi düvelle barışık olmak istiyoruz. Çıldır’da bir tapınak var ve o tapınağın bir kapsı kilise, bir kapısı havra, bir kapısı da cami kapısıdır. Yapıldığı tarihte 900’lü yıllardır.

MUSTAFA KEMAL’E TÜRKÜ VE MARŞLAR YAZANLAR KARSLILARDIR

Mustafa Kemal’e türkü ve marşlar yazanlar Karslılardır. Mustafa Kemal’in önceki gün Kars’a gelişinin 91 yıldönümü ilk günkü gibi coşkuyla kutladık. Karslılar O’na 6 Ekim 1924 tarihinde ‘Hoş gelişler ola, Mustafa Kemal Paşa’ diye karşılamışlardı. Kars, bütün kültürlerin bir arada yaşadığı yerin adresidir. Burası barış adasıdır. Ondan dolayı CHP’liyim ve ondan dolayı CHP’deyim. Karslılar bize sahip çıksınlar. Ben adayım, biz hepimiz adayız. Selami Yiğit, Aysel Boy, Saffet Özdemir ve Özfer Koçak ta adaydır. Yeter ki bu AKP’den kurtulalım….

KARS’TA TEKNOLOJİ VE SAĞLIK ÜSSÜ KURULMALIYIZ

Kars’ta teknoloji ve saplık üssü kurulmalıdır. İran ve Rusya’da Kafkasya’yı yok saydı. Türkiye’de Kars’ı yok sayıyor. Kars Havalimanı Kafkasya’ya açılmalıdır. Gürcüstan’a nasıl kimlikle giriyorsak, Kars’a da Dağıstan’dan, Çeçenistan’dan, Gürcistan’dan, Ermenistan’dan Azerbaycan’dan kimlikle gelmelidir. Vergi alınmamalıdır. Komşu ülkedeki hastalar Kars’a sağlığına kavuşabilir, eğitim alabilir ve gelip burada ticaret ve alışverişini yapabilmelidir.

KARS’TA YATIRIM YAPACAĞIM

Bende buraya yatırım yapacağım. Kars Oteli olduğu gibi yapıp Kars’a hediye edeceğim. Bu otel zamanında Mustafa Suphi’lerin kaldığı oteldir. Burası ata ocağımız, baba ocağımızdır Kars. Kars’a turizm okulu ve uygulama oteli kurulabilir. Yaz spor okulları açılabilir. Çıldır Gölü paten merkezi olarak kullanılabilir. Uygulamalı turizm oteli kurulabilir. Kafkas Üniversitesi, Turizm Yüksek Okulunu Çıldır Gölü kenarına kurabilir. Göl üzerinde yaz sporları, kayak sporu ve Off Road yarışları yapılabilir.

KARS’I TERÖRDEN ARINDIRMAK GEREKİYOR

Kars’ı terörden arındırmak gerekiyor. Kars bir barış adasıdır. Çatışmaları doğru bulmuyorum. Herkes gidip oyunu kullanıyor. Öncelikli olarak bölgemizi terörden arındırmamız lazım. Çükü Kars geçmişten günümüze bir barış adasıdır. Bölgede yaşanan çatışmaları doğru bulmuyorum. Bu saldırıları provakatif saldırılar olarak görmekteyim. Her kes gidip oyunu kullanabiliyor. Sorduğunuzda slogan belli be ‘Sorun var’ diyor vatandaşımız. Ben sadece AKP’ye gidenlere, bize oy verin diyorum. HDP’ye gidenlere ise gelin bize oy verin demedim. HDP’nin barajı aşması lazım. HDP’nin Türkiye siyasal hayatına katılması lazım. Yurttaşlık hakkıdır bu aynı zamanda ve ödevleridir. Bu partinin Parlamento da görev alması lazım. Hayatın her alanında görev almaları lazım. Bunu engellemek ahlaksızlıktır. Bizim buradaki mücadelemiz AKP iledir. Onun için buradayım bende adayım. Bu yapılan saldırıların hepsi boşa çıkacak merak etmeyin…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.