1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AB Gençlik Değişim Projesi
AB Gençlik Değişim Projesi

AB Gençlik Değişim Projesi

35 öğrenci Gazi Kars’ın Şehitler Diyarı Sarıkamış ilçesinde buluştu.

A+A-

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan Avrupa Birliği (AB) ‘Gençlik Değişim Projesi’ kapsamanda, Türkiye, Bulgaristan, Polonya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan, İtalya ve Romanya’dan gelen 35 öğrenci Gazi Kars’ın Şehitler Diyarı Sarıkamış ilçesinde buluştu.

AB Gençlik Değişim Projesi kapsamında 8 farklı ülkeden Şehitler Diyarı Sarıkamış ilçesine gelen 35 öğrenci Proje koordinatörü Deniz Yayla ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak eşliğinde Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i makamında ziyaret ettiler.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Kaymakam Ermiş, genç misafirleriyle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Bu tür projelerle gençlerin bir araya gelmesinin kültürlerarası kaynaşmayı sağlayacağını ifade eden Kaymakam Ermiş, amaçlarının Gençlik Değişim Projesi kapsamında Sarıkamış’a gelen öğrencilere ülkemizin, bölgemizin, örf ve adetlerini, tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Türkiye ve 7 Avrupa ülkesinden 35 öğrencinin AB Gençlik Değişim Projesi kapsamında Sarıkamış’a geldiklerini belirten Kaymakam Ermiş, “Burada amaç kültürler arası iletişimi sağlamak, farklı kültürleri tanımak. Avrupa’dan Türkiye’ye gelenler kesinlikle Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi gerektiğini söylüyorlar. Türklerin misafirperverliği Avrupa’da biliniyor. Bu mevsimde gelmeleri bizim içinde çok iyi oldu. Kayak merkezini görme imkanları olacak. Kayak bilmeyenlere kayak öğreteceğiz. Ayrıca kendilerine yöresel yemeklerimizden tattıracağız. Umarız Sarıkamış’ı onlara en güzel şekilde tanıtırız. Ülkemizin kültürünü onlara gösteririz. Çünkü bir turist bin turist bizim atasözümüz. Burada iyi şeyler görürlerse ülkelerine gittikleri zaman iyi şeyler anlatırlar. Ama göremezlerse gördükleri şeyleri anlatırlar. Ayrıca bir köy gezisi düzenlemeyi düşünüyoruz. Umarım gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlarız ve ülkelerine mutlu bir şekilde dönerler” diye konuştu.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak da, bu tip projelerle gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağladıklarını belirterek, “Özellikle ülkemiz gençleri için Avrupa ülkelerinden gelen yaşıtları ile buluşmak kendilerine güvenlerini, sorumluluk alma duygularını geliştiriyor ve yaratıcılıklarına katkıda bulunuyor. Bu tip çalışmaların yapılabilmesi için yerel yetkililerin desteği çok önemli. Bu projenin hazırlanmasında en büyük destekçimiz ilçemiz Kaymakamı sayın Erdoğan Turan Ermiş olmuştur. 10 gün sürecek olan AB Gençlik Değişim Projesi kapsamında 8 ülkeden 35 genç ve idareciler ilçemize gelmiştir. Burada her ülkenin gençleri eğitim ve kültürel bilgilerini paylaşıyor. Türklerin ne kadar misafirperver, ne kadar kültürlü ve eğitimli olduğunu bir kez daha Avrupa’ya ve tüm dünya’ya göstereceğiz. Sarıçam ormanları arasında bulunan kristal kar özelliğiyle dünyanın en güzel kayak merkezini misafirlerimize tanıtacağız. Avrupa insanının kafasındaki Türkiye hakkındaki olumsuz düşünceleri sileceğiz. Bu öğrenciler ülkemizden ne kadar memnun ayrılırsalar, bu memnuniyet ülkemiz adına artı puandır. Her akşam ayrı bir ülkenin kültür ve adetlerini yansıtan görsel programlar hazırlanarak gençler arasında kültür alışverişi yapılacak. 8 ülkeden gelen 35 misafirimizi Osman Yüce Kayak Tesislerinde ağırlayacağız. 10 günlük süre zarfında düzenlenecek olan etkinliklerle kendi kültürümüzü diğer ülkelerden gelen öğrencilere öğretmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Ardından öğrenciler ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Kaymakam Ermiş’e verdi. Kaymakam Ermiş de, günün anısına gençlere çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret öğrencilerin Kaymakam Ermiş’le günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.