1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 30 Ekim’den bir gösteri daha
30 Ekim’den bir gösteri daha

30 Ekim’den bir gösteri daha

Kars Digor yolu üzerindeki 30 Ekim TOKİ İlköğretim Okulu, 1A ve 1B sınıflarının parmak ısırtan gösterisinin ardından 1C sınıfı da “Okuma Bayramı” etkinliklerinde muhteşem bir gösteri ortaya koydu.

A+A-

Katılımcıların susmayan alkışları eşliğinde süren programda öğrencilerin sahne performansları, doğallıkları ve şirinlikleri ön plana çıktı.

1/C sınıf öğretmeni Songül Çinitaş’ın uzun uğraşlar sonucu hazırladığı “Okuma Bayramı” etkinliği Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Şube müdürleri, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mesut Doğan, 30 Ekim TOKİ Okul Müdürü Mustafa Çiftçi, müdür yardımcısı Topçu Mavzer, GAMP İlköğretim Okulu Müdürü Ufuk Aydın, Kasım Kurşunoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Bilal Anlı, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Şentürk Samgar, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Atabey, Şaik YİBO İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Bey, Ölçülü Köyü İlköğretim Okulu’ndan Bayram Çapkurt, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Serkan Demirel, 30 Ekim Anaokulu Müdürü Gülden Demirel, 30 Ekim Mahallesi Muhtarı Haydar Çakırca, Akademisyen Çetin Koçyiğit, Öğretmen Yavuz Özışık, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Müdür Yardımcısı Topçu Mavzer bir konuşma yaparak, “Okulumuz 1/C minik yavrularımızın hazırlamış oldukları ‘Okuma Bayramı’ etkinliğimize değerli vakitlerinizi ayırıp katıldığınız için 1/C sınıf öğretmeni Songül Çinitaş onun güzide öğrencileri ve şahsım adına hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İlk geldikleri gün şaşkınlardı. Artık anneleri yoktu yanlarında. Acıktıklarını, susadıklarını söyleyemeyeceklerdi onlara. Ama fazla sürmedi bu şaşkınlık. Çünkü yeni bir anneleri vardı yanlarında. Evet öyle bir anne ki, ışık gösteren yollarına tıpkı bir arının bal yaparken gizeminin çözülmediği gibi. Nasıl yapmıştı, sihirli bir değnekle mi, yoksa nano teknoloji dedikleri bir karmaşayla mı? Nasıl oldu da şaşkın minikler kısa bir zamanda büyüdüler. Okudular, yadılar, mantık yürüttüler, gösteriler hazırladılar ve şimdi de bize sunacaklar. Şu an ailelerinin içleri kıpır kıpır. Çünkü, o minik yavruları burada devleşecekler. Rollerini profesyonel bir sanatçı gibi yerine getirecekler.” dedi.

30 Ekim TOKİ 1/C sınıf öğretmeni Songül Çinitaş da, etkinliğin hazırlanma ve sahnelenmesinde emeği geçen Müzik Öğretmeni Haşim Vapur, Ses, ışık teknik masada görevli Beden Eğitimi Öğretmeni Fahrettin Turan, PDR öğretmeni Zeynep Sabahat, Hilmi Nuhoğlu, perde arkası Necife Çinitaş, Fatma Çinitaş, Hakan Karadeniz, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Erkan Türk’e teşekkür etti. Çinitaş ayrıca, öğrencilerin etkinliğe hazırlanırken çok heyecanlı olduklarını ve aileleri ile öğretmenleri karşısında ilk kez sahne alacakları için sabırsızlandıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra okulun ve 1/C sınıfının tanıtım CD’si ve öğrencilerin ilerideki meslek planlarının yer aldığı video kayıtları perdeye yansıtıldı. Ardından da ‘Öğretmen’ slaytı eşliğinde Mahsun adlı öğrencinin şiiri, Eray’ın okuma bayramı şarkısı, Öğrenci slaytı, ‘Ben artık okuyorum yıldızımı asıyorum’ kısa şiirleri, Bale ve Gitar gösterisi, Efe’nin şiiri, Veli toplantısı, ‘Ben Büyüyünce’ slaytı, Asker gösterisi, Gülizar’ın şiiri, ‘Kim daha güçlü’ tiyatro oyunu, Atam rondu, Sıra gecesi, Anneler günü slaytı, ‘Anne’ tarifi gösterileri yer aldı.

Program okuma belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.