1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müsteşarın “Vali” fırçası
Müsteşarın “Vali” fırçası

Müsteşarın “Vali” fırçası

Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, toplantıda İl Valisinin olmayacağının neden önceden haber verilmediğini söyleyerek, Vali vekili Murat Demirci’yi firçaladı.

A+A-

Doğu Anadolu Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BMOP) kapanış toplantısı için havayolu ile Karsa gelen Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, toplantıda İl Valisinin olmayacağının neden önceden haber verilmediğini söyleyerek, Vali vekili Murat Demirci’yi firçaladı.

Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ve BM Türkiye temsilcisi Shahid Najam toplantı öncesi Kars Valiliğini ziyaret ettiler. Vali Ahmet Kara’nın Kars’ta olmaması sebebiyle müsteşar ve birleşmiş milletler temsilcisini Vali adına Vali Vekili Murat Demirci karşıladı ardından Valilik Toplantı Salonu’na geçildi.

Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Vali vekili Murat Demirci’ye dönerek, “ne oldu hayrola Ahmet Bey (Kara) yok mu?” diye sordu. Vali vekili Murat demirci de, “Yok, izinli” diye cevap verdi. Müstear bu defa da, “Nerede?” dedi. Demirci de Ankara’da olduğunu söyledi. Bunun üzerine Müsteşar, “Peki niye bize söylemiyorsunuz önceden. Programda ‘Ankara’da’ diyorsunuz” şeklinde fırçaladı ve “Bin söyleyeyim nihayetinde bir müsteşarım bilmek hakkım değil mi? Böyle şeyleri paylaşın bizlerle” diyerek sinirlendiğini gösterdi. Toplantı salonunda bir süre sessizlik hüküm sürdü ve “Yoksa başka türlü olur, sizde bilin” diyerek uyarıda bulundu. Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’ın, sekretere haber verdiklerini söylemesi üzerine ise müsteşar, “Ben müsteşarım bana haber vereceksiniz. Beni kim arıyorsa telefonumu açıyorum, değil mi? Zamanımızı ayırıp geliyoruz.” diye karşılık verdi. Bu arada Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan’ın sinirli hali vücut diline de yansıdı. Müsteşarın tepkisini vücut diliyle de göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Sinirlerinken sürekli gözlüğü ile oynadı, sandalyesini düzeltti, cep telefonuyla meşgul oldu, Telefonu cebine koyduktan sonra da ellerini masanın üzerine koydu daha sonra ellerini birbiri üstüne koydu, sol eliyle sağ bileğini sıktı, sağ elini sürekli sol dirseği ve pazusuna götürdü, başını ve gözlerini sürekli sağa sola çevirdi, konuşurken kimsenin yüzüne bakmadı. Bir ara masadaki kağıtlara dokundu ve ardından da parmaklarını ovuşturarak rahatlamaya çalıştı. Saatine, burnuna, alnına ve ardından da saçlarına, bıyıklarına ve kaşına dokundu. En son da rahatlığını su içerek sağlamaya çalıştı. Müsteşarın yaklaşık 1 dakika süren bu zamanda verdiği vücut dili tepkisinin ardından toplantıya geçildi.

Doğu Anadolu’da Kültür Turizm İçin İttifaklar BMOP, İspanya Hükümeti tarafından finanse edilen binyıl kalkınma hedefleri fonundan UNICEF, UNWTO, UNDP, UNESCO işbirliği ve Kars kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 2009 yılından bu yana yürütüldüğü belirtildi. Anılan Proje Türkiye’nin somut ve somut olmayan kültürel mirası ile kültür turizminin geliştirilmesi stratejik yönlendirilmesi, önceliklerin belirlenmesi ve korunması için Kars’ta bir model üretilmesi ve kapasiteyi geliştirmeyi hedefleyen projelerin kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan BM Türkiye temsilcisi Shahid Najam yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi memnuniyetini dile getirdi. Najam, “Her zaman Kars’a gelmek bir keyif. Memnuniyet verici bir şey. Özellikle bu programın yürütülmesi yerelde valiliğin, belediyenin destekleri çok önemliydi. Programda yapılan hiçbir şey yerel paydaşların sahiplenmesi ve üst düzey katılım olmadan gerçekleşmezdi. Burada yine il müdürlüğü, belediye valilik ve yerel diğer ortakların katılımı çok önemliydi. Bu da programın başarısını sağlamlaştıran bir şey oldu.” dedi.

Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan da, şunları söyledi:

“BM ile birlikte ortak olarak yürüttüğümüz bir projeyi sonuçlandırmak üzere burada bulunuyoruz. Proje 3 yıllık bir mazisi olmak ile birlikte sürdürülebilir bir proje. Tabi bunun sürdürülmesi lazım. Bu açıdan başta yerel idareler, valimiz, belediyemiz, sivil toplum örgütleri ve Kars halkı olarak bu projeye büyük destek sağlandı. Proje ile ilgili olarak bir değerlendirme yapacağız. Bizim için önemli olan, bakanlığımız için, valiliğimiz, yerel idare için daha doğrusu Kars için önemli olan bunu pratikte uygulamaya, ön görülen eylem planı nasıl hayata çıkabiliriz. Bundan sonra asıl bunun üzerine odaklanmamız gerekir. Bunları bugün konuşma ve tartışma görüşmelerle fırsatını bulacağız. Bu örnek bir proje olması için son derece önemli. Bu örneğin Anadolu’da diğer şehirlerde, bölgelerde de yaygınlaşmasını sağlayacağız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.