1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 23 Nisan’da lapa lapa kar yağdı
23 Nisan’da lapa lapa kar yağdı

23 Nisan’da lapa lapa kar yağdı

Kars’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kapalı mekanlara alındı.

A+A-

Gece saatlerinde etkili olan ve lapa lapa yağan kar sabah saatlerinde kenti beyaza bürüdü. Kar kalınlığı kent merkezinde yaklaşık 15 santimi buldu. Her yıl 23 Nisan’da yağan kar bu yıl lapa lapa gelince ortaya da ilginç manzaralar çıktı. Karın sulu olması ağaç dallarını yere kadar eğerken vatandaşlarda bu anı hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdiler. İşyeri sahipleri dükkanlarını açar açmaz süpürge ve küreklerle kar temizliğine başladı. Bahar geldi diyerek faaliyete sokulan çay bahçeleri de karla kaplanınca müşteriden eser kalmadı. Karla kaplı heykeller, ağaçlarda oluşan kar motifleri de kente farklı bir güzellik katarken fotoğrafçıları da harekete geçirdi.

ARAÇLAR BİR BİR KAYDI

“Kış bitti” umuduyla yazlık lastikleri taktıran sürücüler yoğun karda akla karayı seçti. Bir çok araç kara saplanıp hareket edemeyince vatandaşlar devreye girdi ve araçları iterek hareket ettirmeye çalmıştı. Bazı araçlar ise yol ortasında kalıp hareket edemez hale geldi. Hal böyle olunca vatandaşlar toplu tayıma araçlarına akın etti.

İŞ MAKİNELERİ KAR TEMİZLİĞİ YAPTI

Kars belediyesine ait iş makineleri kent merkezinde sabah erken saatte başlattığı kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kepçe ve greyderlerle yapılan kar temizliğine vatandaşlarda destek verdi.

ÇATILARDAN DÜŞEN KAR KÜTLELERİ KORKUTTU

Karın sulu olması nedeniyle çatılarda biriken kar kütleleri birbiri ardına düşmeye başladı. Yetkililer vatandaşları bina saçakları altında yürümemeleri konusunda uyardı.

KÖY YOLLARI VE KARAYOLLARINDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Kar yağışı nedeniyle köy yolları ve karayollarının kapanmaması için hummalı bir çalışma başlatıldı.

“KENDİNİ OCAK SANAN NİSAN”

Vatandaşlar 23 Nisan’da lapa lapa yağan kara ilginç yorumlar yaptı. Bir vatandaş “Kendini Ocak sanan nisan” derken bazıları da “Kar ne adar olumsuz gözükse de Kars’a yakışıyor” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.