1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yuvada Futbol Şenliği Başladı
Yuvada Futbol Şenliği Başladı

Yuvada Futbol Şenliği Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ''1. Çocuk Yuvaları Arası Bölge Futbol Şenliği'' başladı.

A+A-

Şenliğin açış konuşmasını yapan TFF Bölge Antrenörü Kemal Coşkun, federasyonun her zaman çocukların yanında olmayı birinci hedef olarak gördüğünü belirterek, minik sporculara fair-play kuralları çerçevesinde futbol oynamaları temennisinde bulundu.

 

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Sultan Murat Aydın da, organizasyonun büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, ''Eminiz ki bu maçlar ile Türk gençliğinin spor bakımından da milli heyecan içinde, itina ile yetiştirilmesi adına büyük bir adım atılmış olacaktır. Ulu Önder Atatürk, (Müspet bilimlerin temellerine dayanan güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık delilidir) diyerek sporun önemini ifade etmiştir. Bugün burada açılışını yaptığımız şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum'' dedi.

 

Konuşmaların ardından şenliğe katılan Erzurum Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası, Iğdır Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası, Kars Halime Arslan Çocuk Yuvası, Muş 80. Yıl Çocuk Yuvası, Artvin Murgul Çocuk Yuvası, Van Çocuk ve Gençlik Merkezi futbol takımlarının tanıtımı yapıldı.

 

Programda daha sonra Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, gösteri sundu.

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki çim sahada başlayan şenliğe Erzurum, Van, Kars, Iğdır, Muş ve Artvin illerinden toplam 66 sporcu çocuk iştirak ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.