1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yusuf Paşa Mahallesi taziye evine kavuşacak
Yusuf Paşa Mahallesi taziye evine kavuşacak

Yusuf Paşa Mahallesi taziye evine kavuşacak

Dün Vali Türker Öksüz’ün Yusuf Paşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldiği buluşmada, mahalle muhtarı Ferit Koç ve mahalle sakinlerinin taziye evi isteklerini dile getirmesinin ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş açıklamada bulundu.

A+A-

Müftü Eviş, Yusuf Paşa Mahallesinde taziye evi ihtiyacının olduğunu hatırlatarak, caminin hemen yanı başında koruma kurulunun iznine tabi olarak, zemin artı iki kat olmak üzere içerisinde Kuran Kursu da olan çok amaçlı bir taziye evinin yapılmasını planladıklarını söyledi.

Taziye evi ile ilgili olarak Vali Türker Öksüz ve mahalle halkına açıklamada bulunan Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş: “Bu bölge SİT alanı olduğu için Koruma Kurulu zemin artı iki kat yapılaşmaya izin veriyor. Ona göre biz bir ön çalışma yaptık. Sadece taziye evi değil öncelikle caminin önündeki tuvaletlerin, lavaboların ve morgun oradan kaldırarak giriş katına taziye evi ve Kuran kursu yapmak istiyoruz. Mahallemizde Kuran kursumuz yok. Ayrıca ismini vermek istemediğim bir hayırsever binamızı yaptırmak istiyor ve bu konuda bize söz verdi. Ancak biz yer alırsak binamızı yapacak. Yer alırken de bir sıkıntı yaşayabiliriz. Çünkü Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yaparsak yapılan bağışlar bize isim isim gelirse hepsine ayrı ayrı makbuz keseriz. Daha sonra da yeri Diyanet Vakfı üzerinden alarak ismini vermek istemediğimiz hayırsever aracılığıyla binamızı yaparız. Yani burayla ilgili sadece bir taziye evi değil çok amaçlı, zeminde tuvalet ve şadırvan giriş katı taziye evi, üst katına da Kuran kursu olarak yapıp halkımızın hizmetine sokarız inşallah” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.