1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yurtdışı Vatandaşlığı Nasıl Kurulur?
Yurtdışı Vatandaşlığı Nasıl Kurulur?

Yurtdışı Vatandaşlığı Nasıl Kurulur?

Yurtdışı vatandaşlığı nasıl alınır sorusunun cevabı aslında ülkeden ülkeye değişen bir sorudur.

A+A-

Yurtdışı Vatandaşlığı Nasıl Kurulur?

Yurtdışı vatandaşlığı nasıl alınır sorusunun cevabı aslında ülkeden ülkeye değişen bir sorudur. Her ülkenin vatandaşlık hakkına yönelik belirlediği farklı koşul ve şartlar vardır. Amerika’dan Almanya’ya, Kanada’dan İngiltere’ye her ülke vatandaşlık vermek için farklı şartlar sunar.

Amerika Birleşik Devletlerinde Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Amerika Birleşik Devletleri için yurtdışı vatandaşlığı diye soruyorsanız bunun biçin birkaç farklı yol vardır. Bu yollar; Greencard sahibi olmak, Amerika’da evlenmek ya da orduya katılmaktır.

Çekilişle Greencard sahibi olanlar, Amerika vatandaşı ile evlenenler ya da orduya katılanlar Amerika vatandaşlığı almaya hak kazanırlar. Ancak yeni doğan bir bireyin annesi ya da babası Amerikan vatandaşı ise ya da doğum sırasında Amerika’da bulunuyor ise doğan çocuk da otomatik olarak Amerikan vatandaşlığı almaya hak kazanır.

Kanada Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Kanada, başvuru yapan kişilere vatandaşlık vermek için yaş ve sınav şartı koyuyor. Bu şartlar doğrultusunda Kanada vatandaşı olmak isteyen kişilerin öncelikle en az 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca vatandaşlık başvurusu öncesinde en az 3 sene oturma izni ile Kanada’da yaşıyor olması gereklidir.

Ayrıca Kanada; iyi derecede İngilizce ya da Fransızca bilme şartını da öne sürüyor. Kısacası; 18-54 yaşları arasında olup İngilizce ya da Fransızca dillerinden birisini iyi bilen kişilerin Kanada vatandaşlık sınavını geçmesi halinde vatandaşlık alabiliyor. Ayrıca maddi imkânı olan kişiler yatırım ile de vatandaşlık hakkı alabilir.

İngiltere Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

İngiltere’de vatandaşlık hakkı alabilmenin temel şartı en az 5 yıl oturum izni ile burada yaşıyor olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Diğer bir yol ise bir İngiliz vatandaşı ile en az 3 yıl evli kalan kişiler de otomatik İngiliz vatandaşı olmaya hak kazanır.

İngiltere’de vatandaşlık almanın en kolay yollarından birisi de İngiltere’ ye minimum 1 milyon sterlinlik yatırım yapmaktır. Bu yatırımı yapan her vatandaş, koşulsuz şartsız İngiltere vatandaşı olmaya hak kazanır.

Almanya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Yurtdışı vatandaşlığı sorusu özellikle Almanya’da vatandaşlık almak isteyen kişilerin en sık araştırdığı konulardır. 16 yaşını doldurmuş, en az 8 yıl oturma izni ile Almanya’da yaşamış, sabıkası olmayan ve iyi derecede Almanca bilen kişiler Almanya vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olur.

Almanya’da doğmak, Almanya vatandaş olan anne ya da babanın çocuğu olmak, doğrudan Almanya vatandaşı olmanızı sağlayan durumlardır. Ayrıca 3 yıl boyunca Almanya’da yasal olarak yaşarken Alman vatandaşı ile evli kalan vatandaşlar da vatandaşlık hakkına sahip olabiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.