1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yurdakoş: Seçim süreci başladı
Yurdakoş: Seçim süreci başladı

Yurdakoş: Seçim süreci başladı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim sürecinin, Kars’ta önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda tatlı bir rekabet , huzur ve güven ortamında geçeceğini söyledi.

A+A-

Başkan Yurdakoş, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Kars milletvekilliği için aday adayı olacak dava arkadaşlarının, partilerine müracaatlarının 11 Şubat’ta başladığını açıkladı.

Müracaatların 20 Şubat Cuma günü günü mesai bitimine kadar devam edeceğini de belirten Başkan Yurdakoş, seçimlerin Kars’a ve ülkemize hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Genel seçimler için AK Parti’den Kars milletvekili aday adayı olan Çetin Erboğa’nın ilk resmi başvuruda bulunuğunu da belirten Yurdakoş, bugün itibariyle müracaat sayısının görevinden istifa ederek memleketi Kars’tan aday adayı olan Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar ile birlikte 2 olduğunu söyledi.

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan aday adayları arasında mevcut milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın da yer aldığını ifade eden Yurdakoş, seçilmeleri durumunda bütün arkadaşlarının Kars ve ülke çıkarları için canla başla çalışacaklarına inandığını da sözlerin ekledi.

SEÇİM SÜRECİ, HUZUR VE GÜVEN İÇERİNDE GEÇECEK

Kars’ta AK Parti ile birlikte diğer partilerin de önceki yıllarda olduğu gibi 7 Haziran akşamına kadar tatlı bir rekabet ve kente yakışır bir huzur ve güven içerisinde geçeceğini de sözlerine ekledi.

Yurdakoş yaptığı açıklamada, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde uygulanacak adaylık başvurularına dair usul ve esasların da, YSK nezdinde partisi tarafından belirlediğini açıkladı.

AK Parti’de adaylık başvurularının 11 Şubat 2015 (Çarşamba) ile 20 Şubat 2015 (Cuma) tarihleri arasında yapılacağına dikkat çeken Yurdakoş, Milletvekili adaylık başvurularının AK PARTİ Genel Merkezi’ne veya İl Başkanlıklarına, ‘Alındı Belgesi’ karşılığında, bizzat yapılacağını duyurdu.

Yurdakoş açıklamasında ayrıca Başvuruların İl başkanlıklarından alınacak basılı formlar veya partisinin http://www.akparti.org.tr ; internet adresinde yer alan formların bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgelerin de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle, yetkili mercilere bizzat yapılacağını belirtti.

Anayasa’nın 76. ve Milletvekili Seçimi Kanununun 10 ve 11. maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Partisinden adaylık başvurusunda bulunabileceğini de belirten Yurdakoş: başka bir siyasi partinin üyesi olup da partilerinden adaylık başvurusunda bulunmak isteyen kimselerin, üye oldukları siyasi partiden istifa ettiklerine dair noter marifetiyle gönderilmiş istifa bildirimlerini de başvuru formuna eklemelerin zorunlu olduğunun da altını çizdi.

ADAY ADAYI OLABİLMEK İÇİN…

Yurdakoş aday adayı olabilmek için gerekli kanuni şartları ise şu şekilde sıraladı:

Milletvekili adaylık başvurusunda bulunacak kimselerin, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 10. ve 11. maddelerine göre aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2.25 yaşını doldurmuş olmak (7 Nisan 2015 günü itibarıyla),

3.En az ilkokul mezunu olmak,

4.Kısıtlı olmamak,

5.Yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmış olmak (muaf olanlar aday olabilir),

6.Kamu hizmetinden yasaklı olmamak,

7.5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53/1-(a-b) hükmüne göre,

a)Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,

b)Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,

yasaklanmış olmamak,

8.Taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya daha fazla hapis veya süresi ne olursa olsun ağır hapis cezasına hüküm giymiş olmamak,

9.Affa uğramış olsalar bile;

a.Basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından biriyle mahkum olmamak,

b.Türk Ceza Kanununun İkinci Kitabının, birinci babında yazılı suçlardan veya bu suçların işlenmesini aleni olarak tahrik etme suçundan mahkum olmamak,

c.Terör eylemlerinden mahkum olmamak,

d.Türk Ceza Kanununun 536 ncı maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında yazılı eylemler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.