1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüksel Ermutlu'nun Vefatı Kars Sanat Camiasını Yasa Boğdu
Yüksel Ermutlu'nun Vefatı Kars Sanat Camiasını Yasa Boğdu

Yüksel Ermutlu'nun Vefatı Kars Sanat Camiasını Yasa Boğdu

1969 yılından kapanıncaya kadar, TRT Kars Radyosu’nda Şahin Kara Şahin yönetimindeki Serhat’tan Sesler Korosu'nda Kars türkülerini dünyaya tanıtan Yüksel Ermutlu (80) aramızdan ayrıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İki gün önce beyin felci nedeniyle Kars Harakani Devlet Hastanesine kaldırılan halk müziği sanatçısı Yüksel Ermutlu, hayatını kaybetti.

Kars türkülerini ve Azerbaycan türkülerini TRT Kars Radyosunda, yöresel düğünlerde, çeşitli radyo ve televizyon programlarında seslendiren Ermutlu’nun vefatı Çalgavur köylülerini sevenlerini ve yakınlarını yasa boğdu.

Sesinin güzelliği ve yorumu ile dikkat çeken Ermutlu, halk müziğinin yanı sıra sanat müziği ile de ilgilendi. Ses tonu Zeki Müren’e de benzediği için Kars’ta çok sevildi. Öte yandan yöresel ve Azerbaycan türkülerinde iyi bir icracısı idi. Gözlerinin az görmesi ve görme yeteneğinin giderek azalması hayatının olağan akışında olumsuzluklara neden oluyordu. Yardımsever ve sevilen bir sanatçıydı. Kars'ta çok seviliyordu. Ani ölümü sevenlerini üzüntüye boğdu.

Öte yandan Yüksel Ermutlu, geçtiğimiz yıl hazin bir şekilde aramızdan ayrılan tiyatro sanatçısı İsrafil Parlak ile birlikte “Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı Da Var” adlı festival filminde de rol alarak Kars’ın tanıtımında katkıda bulunmuştu.

Merhum Yüksel Ermutlu, Kars Merkez Çalgavur Köyünde nde toprağa verildi.

Taziye için: Refik Ermutlu 0533 461 3635

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.