1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YSE'nin yaptığı çeşme 40 yıldır kesintisiz akıyor
YSE'nin yaptığı çeşme 40 yıldır kesintisiz akıyor

YSE'nin yaptığı çeşme 40 yıldır kesintisiz akıyor

Eski adı Yol Su Elektrik olan, bir dönem köylere hizmet götüren YSE köylerin su, köprü ve yol gibi ihtiyaçlarını karşılıyordu.

A+A-

Mertcan AKYILDIRIM

1984 yılında YSE ismi Köy Hizmetleri olarak değiştirildi ve bu başlık altında köylere uzun yıllar hizmet götürdü.YSE döneminde "köyde hayat bizimle başlar" sloganı köylüler tarafından çok tutulmuştu.
Bu günlerde Kars’ın Kağızman İlçesi Paslı Köyünde YSE'nin 1979 yılında yaptığı köy çeşmesi dikkatlerden kaçmıyor.  Tam tamına 40 yıldır kesintisiz köy merkezinde akmaya devam ediyor. 
Köylüler, suyun YSE döneminde yapıldığını ve 40 yıldır hiç durmadan aktığını söylüyorlar.
Paslı köyünden Cesim Aydın, çeşmenin hikayesini şöyle anlatıyor; "1979 yılında YSE'nin mühendisleri buraya geldi. İyi bir etüt ettiler. Sudan numune aldılar. Debisi çok fazla idi. Hatta bir iki köye yetecek kadar fazla dediler. Sonra o sene içinde boruları getirdiler. Büyük ve altı bulaklı bir çeşme yaptılar. Yıllarca hep bu suyu kullandık. O yıllarda YSE kendi işçisiyle bu çeşmeleri yapıyordu. Müteahhit işçisi yoktu. Yolu suyu hep kendileri yapıyordu. Maşallah suyumuz köy içinde 40 yıldır kesintisiz akıyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.