1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yorga:Kandiliniz mübarek olsun
Yorga:Kandiliniz mübarek olsun

Yorga:Kandiliniz mübarek olsun

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdürü, 24. Dönem MHP Kars Milletvekili Aday Adayı Turgut Yorga, bütün Karslı hemşehrilerimin Berat Kandilini can-ı gönülden kutluyorum, dedi.

A+A-

Turgut Yorga Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi :  “Kurtuluş, af ve arınmanın simgesi olan Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, Berat gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplumumuzda mukaddes gün ve gecelere büyük önem verilmektedir. Berat Kandili Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahî lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Yine, yoksulları gözetme, yardıma muhtaçlara el uzatma ve paylaşım bu mübarek gecelerde daha da ayrı bir önem kazanmaktadır.

Manevi huzurun, birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri; ailemize, toplumumuza, bütün insanlığa ve en önemlisi Yüce Yaratan’a karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır.

Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son verip nefretin yerine sevgiyi kucaklayarak kırık kalpleri onarmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm Karslı hemşerilerimin, milletimizin ve İslam âleminin mübarek Berat kandilini tebrik eder, ülkemiz ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.